Εξοντωτική αύξηση της τιμής του νερού

14.11.2015

Καταγγέλλουμε στο λαό της περιοχής την προκλητική αύξηση της τιμής του νερού από την δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή προχώρησε σε αυτό που δεν τόλμησε κανένας προηγούμενος: Ανέτρεψε το προηγούμενο καθεστώς να μην πληρώνουν οι δημότες την κατανάλωση τους, σε πολλές δημοτικές κοινότητες του δήμου μας, μέχρι τα 70 πρώτα κυβικά το εξάμηνο. Σήμερα η δημοτική αρχή αποφάσισε να χρεώνει την κατανάλωση από το πρώτο κυβικό. Παράλληλα αυξάνει την τιμή χρέωσης του κυβικού νερού στις περισσότερες δημοτικές κοινότητες γα τις περισσότερες κλίμακες κατανάλωσης. Δεδομένου ότι η μέση κατανάλωση για ένα λαϊκό νοικοκυριό είναι 80-100 κυβικά το εξάμηνο, οι δημότες κυριολεκτικά θα πουν «το νερό…νεράκι» καθώς αυτή η απόφαση σημαίνει δυσβάσταχτους λογαριασμούς ύδρευσης από την 01/01/2016.

Η εφαρμογή της υπέρογκης αύξησης στα τέλη ύδρευσης, μαζί με τις απειλές για αφαίρεση υδρομετρητών από τους δημότες και τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν οικονομικές οφειλές προς τον δήμο, είναι συνειδητή ταξική επιλογή σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και των μικροεπαγγελματιών, την στιγμή όπου η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια και η εξαθλίωση για το λαό γενικεύεται.

Kοντά στον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στην έκτακτη εισφορά, στη φοροληστεία, τα νέα δημοτικά χαράτσια αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι η Τοπική Διοίκηση, δηλαδή ο Δήμος, αποτελεί το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, του καπιταλιστικού κράτους, και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Οικονομάκου (από τους δύο παρόντες στην συνεδρίαση), και ένας του κ. Γιασημάκη (από τους τέσσερις παρόντες στην συνεδρίαση) υπερψήφισαν την αύξηση, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνηθίζει, απουσίαζε.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι φτωχοί ΕΒΕ και αγρότες να υιοθετήσουν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για:

  1. Την μείωση όλων των δημοτικών τελών στα επίπεδα της προ-Καλλικράτη εποχής με ταυτόχρονη εξίσωση για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα στην κατώτερη κλίμακα (ΔΚ Αυλώνα).
  2. Να απαλλαγούν οι ευπαθείς ομάδες, οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι, οι νέοι επαγγελματίες από τα δημοτικά τέλη.
  3. Αύξηση τελών σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα, μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, τράπεζες, βιομηχανίες κ.λ.π.
  4. Αύξηση της φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Κατάργηση κάθε φόρου στην πρώτη κατοικία.
  5. Καμία αφαίρεση υδρομετρητή σε λαϊκά νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες.

Δελτίο Τύπου

www.lsoropou.wordpress.com