Εξόρμηση του ΚΚΕ στον σταθμό των διοδίων στις Αφίδνες

    Με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των διοδίων πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στα διόδια Αφιδνών το πρωί του Σαββάτου 18/04/2015 με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης του Κόμματος σε όλους τους σταθμούς διοδίων στην επικράτεια. Το παρόν έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού με την Λαϊκή Συσπείρωση Μιχάλης Χασιώτης.

     Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ μοίρασαν υλικό στους οδηγούς που περνούν από τα διόδια με την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή που προέβλεπε την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.

     Κατήγγειλαν ότι την τροπολογία απέρριψε ασυζητητί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διατηρώντας το ληστρικό καθεστώς των διοδίων για τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

     Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’ και το οποίο ψηφίστηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Είναι προφανές πως η τροπολογία απορρίφθηκε γιατί έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβερνητική επιλογή να διατηρηθούν τα διόδια σε όλους τους οδικούς άξονες, ενώ έχει εξαγγείλει την επέκτασή τους αρχίζοντας από την Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στους 7 σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στον άξονά της θα προστεθούν άλλοι 6, ενώ 5 ακόμα θα τοποθετηθούν στους 5 κάθετους άξονες.

     Και για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι «ιερό και όσιο» κάτι που διαφάνηκε και από την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων μόνο όσον αφορά αυτές που είχαν ασκηθεί με την κατηγορία των καταλήψεων των σταθμών, αφήνοντας απ’ έξω τις διώξεις για τη μη πληρωμή του χαρατσιού!

 

Απρίλιος 2015,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com