Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Δήμο Ωρωπού

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή των δημοτών, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη, στο Δήμο Ωρωπού  και συγκεκριμένα στον Αυλώνα, στο Πολυδένδρι και στο Μήλεσι.

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αυλώνα κ. Χρ. Σιδέρη  παρέστησαν, χθες το βράδυ στον Μέγα  Πανηγυρικό Εσπερινό.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που δεν επέτρεψαν την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, λόγω της βροχής.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, ο Δήμαρχος  Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης παρέστη στην Θεία Λειτουργία, στην Τοπική Ενότητα Πολυδενδρίου, όπου συνοδεύονταν από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Βελτανιώτη και από τους Δημοτικούς συμβούλους, κ. Δήμητρα Τοτόμη   και Δημήτρη Σωτήρχο.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αρχοντού, Αρχιερατικός Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Κηφισιάς, με τη συμμετοχή  Ιερέων και Διακόνων του Δήμου μας.

Ο π.  Ιωακείμ  στο θείο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θεολογικό μήνυμα του βίου του  Μεγαλομάρτυρα Άγιου Δημητρίου στη σύγχρονη εποχή,  ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού