Επίθεση Κουτσουμπα σε κυβέρνηση  και Τσίπρα

7.3.2016

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική και τους χειρισμούς της στο προσφυγικό και το ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι «με τη στήριξη της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δημιουργεί συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας και εμπλέκει το λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή».

Ο γγ του ΚΚΕ απέδωσε ευθύνες και στα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, που -όπως είπε- «πίνουν νερό στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης», για να προσθέσει πως «οι ευθύνες όλων τους δεν κρύβονται επειδή στριμώχνονται για να μπουν στο ίδιο κάδρο της εθνικής συναίνεσης».

Τονίζοντας ότι «η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο εγκυμονεί νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και για τους λαούς της περιοχής», απευθυνόμενος στις γυναίκες και ιδιαίτερα στις μανάδες, ο κ. Κουτσούμπας τις κάλεσε να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα και «να μην αποδεχτούν τα παιδιά του λαού να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Με αφορμή την 8η Μάρτη, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το διεθνιστικό μήνυμα της ημέρας αποδίδεται με τη «γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες, που ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες, βρέφη, ασυνόδευτα παιδιά και έφηβοι».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον «νόμο-λαιμητόμο» που ετοιμάζεται να καταθέσει, «τσακίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση» και ότι ταυτόχρονα «προκλητικά επικαλείται ότι τα μέτρα που προτείνει διασφαλίζουν την ‘κοινωνική δικαιοσύνη’».

«Οι μόνοι και μεγάλοι κερδισμένοι από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα είναι η καπιταλιστική εργοδοσία και το κράτος, που εδώ και χρόνια έχουν στόχο να απαλλαγούν από το ‘βάρος’ των ασφαλιστικών εισφορών, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρήμα από τα κρατικά ταμεία για επενδύσεις, για νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, για την ανάκαμψη των κερδών τους, της καπιταλιστικής οικονομίας» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.