Επίθεση με βιτριόλι: Μιλούν τα κινητά τηλέφωνα – Στενεύει ο κλοιός για τη δράστιδα

Θέσεις τοποθεσίας… κινητών σε αντιπαραβολή με τις καταθέσεις των υπόπτων θα ισχυροποιήσουν τις ενδείξεις και θα καθοδηγήσουν τις αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την έρευνα για την επίθεση σε βάρος της 34χρονης, αναμένουν σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα από την “σάρωση” των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και θα επιχειρήσουν να βάλουν στον “χάρτη” της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας, τους υπόπτους.

Στις καταθέσεις τους, τα άτομα που φέρονται ως ύποπτοι, έχουν δηλώσει τους χώρους που βρίσκονταν το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι, και άτομα που ενδεχομένως επιβεβαιώνουν την παρουσία τους σε αυτούς.

Στην περίπτωση που επιβεβαιώνεται η παρουσία υπόπτων στην περιοχή, θα κληθούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις αν αυτή η παρουσία τους δεν συμβαδίζει με όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους. Οι αστυνομικοί εξηγούν πως αν για παράδειγμα ένας ύποπτος έχει καταθέσει πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άλλο σημείο, αλλά ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα, θα πρέπει να εξηγήσει για… ποιο λόγο βρέθηκε εκεί και γιατί δεν το είχε αναφέρει στην κατάθεσή του. Αν οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές και δεν επιβεβαιώνονται, άμεσα τοποθετείται ψηλά στο “κάδρο” των υπόπτων.

Οι αστυνομικοί ευελπιστούν να ήταν μία αυθόρμητη απόφαση της στιγμής, που δεν είχε σοβαρή προμελέτη, γιατί αν η δράστιδα είχε σχεδιάσει με λεπτομέρειες την επίθεση δεν θα είχε στην κατοχή της κινητό τηλέφωνο κάτι που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις αστυνομικές έρευνες και θα τις στρέψει σε άλλες τακτικές ταυτοποίησης και ανεύρεσης στοιχείων.

Αντίστοιχα αποτελέσματα αναμένονται από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των συνδέσεων του θύματος, από τα οποία θα επιχειρηθεί ο εντοπισμός συχνών επαφών η ανάσυρση ύποπτων ή απειλητικών μηνυμάτων, SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση θα επιχειρήσουν να μιλήσουν ξανά με την 34χρονη μετά την αρχική γραπτή κατάθεση, ελπίζοντας πως το θύμα της επίθεσης, θα ανασύρει ίσως κάποιες μνήμες που θα βοηθήσουν τις έρευνες, και εκείνοι θα προβούν σε πιο στοχευμένες ερωτήσεις βάσει των στοιχείων που πλέον έχουν συγκεντρώσει. Η ίδια συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει ποια είναι η ταυτότητα της γυναίκας που της επιτέθηκε, ούτε αν προέρχεται από το προσωπικό της περιβάλλον.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση αρχικά είχαν 12 ύποπτους, εκ των οποίων οι περισσότεροι εμφάνισαν ισχυρό άλλοθι, που επιβεβαιώθηκε, ωστόσο για 2-3 ακόμη υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις αλλά αδύναμα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδώσουν κατηγορίες για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί επανέφεραν στο πεδίο των ερευνών μία αναφορά της 34χρονης στο πλαίσιο των συναντήσεων και της πρώτης κατάθεσή της για ένα επεισόδιο που είχε συμβεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στον εργασιακό της χώρο.

“Μία εργαζόμενη είχε κάνει ‘σκηνή’ σε ένα στέλεχος της επιχείρησης για πολύ προσωπικούς λόγους. Αυτό έγινε πριν από περίπου πέντε μήνες. Είχαν σχέση που διακόπηκε αλλά είχε αφήσει πίσω κάποιες σοβαρές ‘υποχρεώσεις’. Ήμουν μάρτυρας σε αυτό το περιστατικό. Ήμουν παρούσα στον χώρο. Δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται με την επίθεση εναντίον μου. Απλά το λέω γιατί το θυμήθηκα” είχε πει μεταξύ άλλων η 34χρονη, που δέχθηκε την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι, στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Τα στελέχη της αστυνομίας βρήκαν την συγκεκριμένη γυναίκα και της πήραν κατάθεση, στην οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ η αντιπαράθεση ήταν για άλλο πολύ προσωπικό και σοβαρό λόγο και δεν σχετιζόταν σε καμία περίπτωση με την 34χρονη, την οποία μάλιστα δεν θυμάται ότι βρισκόταν στον χώρο.

Μάρτυρας – κλειδί περιγράφει στη Realnews τη συνάντησή του με τη δράστιδα

“Θέλω να µάθω γιατί µου έκανε αυτό το κακό! Θέλω γρήγορα να πιαστεί αυτή που µου το προκάλεσε, να συλληφθεί και να αποδοθεί ∆ικαιοσύνη…”. Με τη σπαρακτική αυτή έκκληση στη Realnews, µέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα, η 34χρονη Ιωάννα απεικονίζει τις σκέψεις που τη βασανίζουν ανάµεσα στα χειρουργεία στα οποία υποβάλλεται και στους αφόρητους πόνους που την ταλαιπωρούν.

Η απαίτηση της Ιωάννας για την αποκάλυψη του προσώπου µε τη χειρουργική µάσκα που της στιγµάτισε τη ζωή έχει γίνει πλέον επιτακτική, αν και η ίδια επιµένει πως “δεν είχα προηγούµενα µε κανένα πρόσωπο…”. ∆υστυχώς, η 34χρονη ασφαλίστρια έχει υποστεί βαριά εγκαύµατα στο πρόσωπό της, µε τους θεράποντες ιατρούς να εκτιµούν ότι το καυστικό υγρό µε το οποίο της επιτέθηκαν προκάλεσε βλάβες σε ποσοστό 93%-97% του προσώπου της, χωρίς ακόµη να είναι σε θέση να προσδιορίσουν πόσα ακόµη χειρουργεία θα απαιτηθούν τις επόµενες ηµέρες ή και µήνες.

“Τη σταµάτησα…”

“Την είδα που διέφευγε. Είχε φτάσει σχεδόν στα 25-30 µέτρα. Έτρεξα και τη σταµάτησα. Γύρισε και µε κοίταξε χωρίς να φοβηθεί καθόλου. Ηταν ψύχραιµη, παρά τα ουρλιαχτά που ακούγονταν πίσω µας. ‘Τι είναι αυτές οι φωνές;’, γύρισε και µε ρώτησε ήρεµα. Κοιταχτήκαµε κατάµατα, σχεδόν µε ‘σκότωσε’ το βλέµµα της! Αν τη δω ξανά, θα την αναγνωρίσω”. Τη συγκλονιστική αυτή περιγραφή κατέθεσε στην ‘Realnews’ ο µοναδικός αυτόπτης µάρτυρας, ο οποίος, ενώ όλοι έµεναν σαστισµένοι ή προσπαθούσαν να βοηθήσουν την άτυχη Ιωάννα, που µόλις είχε δεχθεί την επίθεση µε το βιτριόλι, εκείνος έτρεξε στην αντίθετη κατεύθυνση και “εγκλώβισε” για λίγα δευτερόλεπτα την παράξενη µαυροντυµένη νεαρή που αποµακρυνόταν από τον τόπο της τραγωδίας