Επίθεση με βιτριόλι: Ο αγώνας της Ιωάννας με τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις-Τι λέει η γιατρός της

Για τον Γολγοθά που περνά η Ιωάννα, η οποία δέχτηκε πριν από έναν χρόνο επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα μίλησε η πλαστικός χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου.

Η Ιωάννα υπεβλήθη στην ένατη κατά σειρά χειρουργική επέμβαση και ήδη έχει λάβει εξιτήριο. Όπως είπε η κα Καλοφώνου “από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι η θεραπεία της θα διαρκέσει πολύ και στην ουσία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία πάλης απέναντι στις ουλές και τα σημάδια και σε όλους τους τραυματισμούς που έχει υποστεί εδώ και περίπου έναν χρόνο”.

Όπως είπε η ίδια, “τώρα έχει πάρει εξιτήριο. Ήρθε για την ένατη κατά σειρά χειρουργική επέμβαση. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αριθμό επεμβάσεων που θα χρειαστούν στο μέλλον, ούτε και έχει νόημα να μετράμε γιατί στην πορεία καθώς θα εξελίσσονται οι ουλές και τα προβλήματα που θα παρουσιάζουν αυτές οι ουλές, θα επεμβαίνουμε”.

Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της Ιωάννας, η κα Καλοφώνου απάντησε ότι “το ξέρουν όλοι ότι έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Η ίδια έχει πλέον τη δυνατότητα να εκφράζεται, άρα μπορεί η ίδια να επικοινωνεί και να μιλάει και για την ψυχολογία της και για την κατάστασή της. Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι αισθάνεται πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη μεγάλη αγάπη του κόσμου. Γιατί χρειάζεται πολύ δύναμη κι εκείνη όπως και όλοι που έχουν βιώσει ανάλογες καταστάσεις. Δίνουν αγώνα ζωής αυτοί οι άνθρωποι. Είναι μια γυναίκα έξυπνη, δυνατή και έχει φωνή και θα επικοινωνεί η ίδια με τον κόσμο που της στέκεται”.

Η κ. Κλοφώνου επίσης είπε ότι ιατρικά, “έχουμε χρησιμοποιήσει τα πάντα, ό,τι υπάρχει ως δυνατότητα. Τελευταία φορά έκανε επέμβαση με βλαστοκύτταρα. Πιστεύω και ελπίζω να έχουμε ένα αποτέλεσμα ένα αποτέλεσμα που να είναι αποδεκτό. Αυτό προσπαθούμε, το ξέρει και η ίδια. Είμαστε στον αγώνα”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO