Επίθεση Ν. Πορτοκάλογλου στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια εποχή όπου οι Έλληνες στενάζουν κάτω από μια σκληρή πολύχρονη οικονομική κρίση υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν διστάζουν τα πουν σκληρές αλήθειες για εκείνους που εξαπάτησαν ένα ολόκληρο λαό κι ακόμη κομπορρημονούν.   Ο δημοφιλής τραγουδοποιός  Νίκος Πορτοκάλογλου είναι από εκείνους που με τις δηλώσεις του,  κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου του Στάθη Ν. Καλύβα «Πού είμαστε και πού πάμε» μίλησε χωρίς να κρυφτεί.

Ο λόγος του κ. Πορτοκάλογλου περιστράφηκε γύρω από το «καζάνι της κρίσης τα τελευταία 7 χρόνια».

«Ήρθε ο αδίστακτος, χυδαίος λαϊκισμός να μας αθωώσει. Και να χάσουμε αυτή την πολύτιμη ευκαιρία να αλλάξουμε. Πολιτικοί όλων των κομμάτων, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ήρθαν να μας καθησυχάσουν πως εμείς, ο αθώος λαός, δεν φταίμε σε τίποτα», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Για όλα φταίνε οι άλλοι. Και πούλησαν αγανάκτηση και καταγγελία και διχασμό με τον πιο ιδιοτελή και κυνικό τρόπο. Και όσοι αντιστάθηκαν σ’ αυτό ήταν βέβαια προδότες, δωσίλογοι και γερμανοτσολιάδες. Ήταν με τους άλλους. Και όπως λέει ο Αρκάς, σε αυτή τη χώρα έχει γίνει πολύ επικίνδυνο να είσαι με τους άλλους… όποιοι κι αν είναι αυτοί. Και κάπως έτσι επικράτησε η παράνοια».