Επίθεση Σέρβων χούλιγκανς στο «Ελ Βενιζέλος» με τραυματίες Κροάτες οπαδούς

5.11.2015

Ήρθαν για να τα σπάσουν και το έκαναν πράξη έστω και κατά την αναχώρηση τους στο «Ελ Βενιζέλος» Σέρβοι» και Κροάτες χούλιγκανς οι οποίοι είχαν έρθει στην Αθήνα για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεπ

Όλα ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στην Ελληνική Αστυνομία έφτασαν πληροφορίες πως Κροάτες και Σέρβοι χούλιγκαν θα δώσουν «ραντεβού θανάτου» στην Ελλάδα, ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Από τη Δευτέρα η ΕΛ.ΑΣ. έστησε ολόκληρη επιχείρηση, η οποία την Τρίτη κορυφώθηκε με «ντου» σε συνδέσμους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι Κροάτες της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Σέρβοι του Ερυθρού Αστέρα αντίστοιχα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε αρκετούς ακόμη και σε ξενοδοχεία και προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές, αφήνοντάς τους τελικά ελεύθερους μετά τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο, το κακό δεν είχε απομακρυνθεί. Περίπου 90 Σέρβοι έστησαν καρτέρι σε 30 Κροάτες, αφού γνώριζαν την ώρα αναχώρησής τους από το «Ελεύθεριος Βενιζέλος». Επιτέθηκαν με σιδερογροθιές και μαχαίρια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί Κροατών, μερικοί εκ των οποίων πιο σοβαροί στο κεφάλι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός τους ανέρχεται σε έξι ενώ ο ένας έχει δεχθεί χτυπήματα με μαχαίρι. Η Αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές Σέρβων, ενώ εξακολουθεί να αναζητά μέσα στο αεροδρόμιο τους υπόλοιπους.

Εκείνη την ώρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρισκόταν και ο Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να αναχωρήσει από την πατρίδα μας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί ολόκληρο υπηρεσιακό σχέδιο από τους ανθρώπους ασφαλείας προκειμένου να μην κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα.