Επίθεση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Δήμαρχο Ωρωπού για τις ιδιωτικοποιήσεις

Οξύτατη ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλοντας τις προκλητικές, όπως χαρακτηρίζει, ενέργειες του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, ο οποίος προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Υπηρεσιών του Δήμου,παρά τις εντονότατες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωρωπού, της Ομοσπονδίας και των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι είναι ταγμένος στο έργο διάλυσης των Υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού, παραχωρεί χωρίς δεύτερη σκέψη τον Ηλεκτροφωτισμό στα Ιδιωτικά συμφέροντα για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, με παράλληλη παραχώρηση των Δημοτικών Τελών, ύψους άνω των εννέα εκατομμυρίων ευρώ (9.000.000,00 €)!

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία ”παρά την αναγκαστική προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωρωπού στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και την έκδοση παραγγελίας του, να χορηγήσει τα τεύχη Δημοπράτησης του Διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση του Δημοτικού Οδοφωτισμού», ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης όχι μόνο «σφυρίζει αδιάφορα» και αρνείται να τα χορηγήσει, αλλά απαντά με ένα κατάπτυστο Δελτίο Τύπου που στρέφεται εναντίον των εργαζομένων του Δήμου, προσπαθώντας μέσα στον πανικό και την σύγχυση που τον διακατέχει να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα».”

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ αναγράφει στο Δελτίο Τύπου που συνέταξε και εξέδωσε ότι, «όλα τα κάνει για το καλό των Υπηρεσιών και των Δημοτών του Δήμου Ωρωπού», αποκρύπτοντας βέβαια τις αδιαφανείς ενέργειες και τον τρόπο που ακολουθεί και εφαρμόζει για να το πράξει. Όπως επίσης και του λογαριασμού που θα έρθει αργότερα στους Δημότες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καταγγέλλει για ακόμη μια φορά τον Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση και τον καλεί, έστω και αυτή την στιγμή, να ανακαλέσει και να ακυρώσει κάθε απόφαση και σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση και διάλυση υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού, την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα τους και την καταστροφική οικονομική επιβάρυνση τόσο για τον προϋπολογισμό του Δήμου όσο και για τους Δημότες Ωρωπού, για τα επόμενα εννέα (9) χρόνια!

Τον καλεί παράλληλα, να χορηγήσει άμεσα στο Σύλλογο Εργαζομένων όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν τις δήθεν «διαγωνιστικές διαδικασίες» ιδιωτικοποίησης του Δημοτικού Οδοφωτισμού και να ακούσει επιτέλους και τις δικές τους προτάσεις και θέσεις επί του θέματος.

                                        Για την Εκτελεστική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραµµατέας

Νίκος Τράκας                                                                            Βασίλης Πετρόπουλος

 

Πηγή: ΠΟΕ-ΟΤΑ