Επίσημα αποτελέσματα εκλογών Νέας Δημοκρατίας

 21.12.2015

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, περίπου από το 85% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

Στα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα οι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές συγκέντρωσαν τα ακόλουθα ποσοστά:

  • Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 39,51%
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%
  • Απόστολος Τσιτζικώστας: 21,15%
  • Αδωνις Γεωργιάδης: 11,07%

Η πλειοψηφία των εκλογικών τμημάτων που απομένουν να καταμετρηθούν βρίσκονται στην Αττική και το  τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.

Το βέβαιο είναι ότι με ποσοστά εφάμιλλα των παραπάνω, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναμετρηθούν στις 10 Ιανουαρίου, στον β’ γύρο των εκλογών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, εξέφρασε ήδη τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως στο πρόσωπό του βλέπει τον αρχηγό που μπορεί να ενώσει την παράταξη και να την μετατρέψει σε κεντροδεξιά, διαχωρίζοντας όμως την προσωπική του θέση από τη βούληση των ψηφοφόρων του, η οποία είναι ελεύθερη.

Μιλώντας το απόγευμα στον ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος στήριξε ενεργά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στον α’ γύρο των εκλογών, δεν άνοιξε τα χαρτιά  του για τον β΄ γύρο, λέγοντας πως θα τοποθετηθεί αφού πρώτα έχει τα επίσημα αποτελέσματα και συνεννοηθεί με τον κ. Τζιτζικώστα.