Επίσημα η ανεξαρτητοποίηση του κ. Σπύρου Λίτσα – Τοπικού Συμβούλου Μαλακάσας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

(άρθρο 66 παρ.4 Ν.3852/10)

Λίτσα Σπυρίδων,

Τοπικού Συμβούλου Τοπικής Ενότητας Μαλακάσας

ΠΡΟΣ Τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μαλακασας

Τον Δήμαρχο Ωρωπου

Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μαλακασας

Τον Προεδρο του Δ.Σ Δημου Ωρωπου

Τους Δημοτικούς Συμβούλους

Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Με αίσθηµα ευθύνης απέναντι στους δηµότες που µε τίµησαν µε την ψήφο τους, αλλά και προς το Σώµα, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ», παραµένοντας ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος Μαλακάσας.

Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου, σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπικοί. Αφορούν τις εντελώς διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές που ακολουθεί η παράταξη µε την οποία εκλέχτηκα, σε µία τοπική κοινωνία που µας παρακολουθεί ανήσυχη, αναµένοντας μάταια, όσα προεκλογικά είχαµε δεσμευτεί να κάνουμε.

Συμπάσχω και είμαι δίπλα στο ανθρώπινο δράμα των προσφύγων-μεταναστών και πάντα είμαι κοντά σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όμως, ως αιρετός σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Μαλακάσας, είμαι πρωτίστως διπλά στους συνδημότες μου και επειδή νιώθω τις αγωνίες τους, έχω υποχρέωση να αναζητώ τις πλέον κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες-μετανάστες, ώστε να μην δημιουργηθούν δυσεπίλυτα προβλήματα τόσο για τους συμπολίτες μου, όσο και για την όμορφη Μαλακάσας μας.

Όμως, παρόλο το χρονικό διάστημα που διανύσαμε από την ημέρα του δημοτικού συμβουλίου έως σήμερα για το θέμα εγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο της Μαλακάσας, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την δημοτική αρχή, σε κανένα από τα εύλογα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν. Το τοπικό συμβούλιο δεν ενημερώθηκε για ένα τόσο σημαντικό γεγονός και αγνόησε εντελώς τους κατοίκους της περιοχής. Η τοπική κοινότητα Μαλακάσας των 500 κατοίκων, δεν είναι δυνατόν να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων-μεταναστών.

Οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, υποβαθμίζουν την περιοχή μου και δείχνουν την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου και συνάμα ανικανότητας διαχείρισης της δημοτικής αρχής στην λήψη αποφάσεων.

Υπάρχει λοιπόν πλήρης απαξίωση στο πρόσωπο μου και στους κατοίκους της τοπικής ενότητας της Μαλακάσας από τον αρχηγό του συνδυασμού «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» και για τους λόγους αυτούς υποβάλλω την ανεξαρτητοποίηση μου.

Σχεδόν 18 μήνες µετά της νίκη της παράταξης, η λειτουργία της δημοτικής αρχής σε καµία περίπτωση δεν συμβαδίζει µε όσα υποσχεθήκαμε στους δηµότες συμπολίτες µας, αφού η αλαζονεία και οι προσωπικές φιλοδοξίες, αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία στην οργάνωση της διοίκησης και τη λήψη των αποφάσεων.

Με απόλυτη ευθύνη στους συµπολίτες µου δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση µου από τη δηµοτική αρχή, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, παραµένοντας φυσικά στο τοπικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος τοπικός σύµβουλος µε καθαρές προτάσεις και λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα του τόπου µας, και δίχως στείρα αντιπολιτευτική κριτική για προσωπική προβολή και εντυπωσιασµό.

Η μέχρι τώρα παρουσία μου στα δημοτικά πράγματα, στόχο είχε και εξακολουθεί να έχει το καλό των συνδημοτών μου και την αλλαγή της ποιότητας ζωής μας προς το καλύτερο.

Σε όλα τα τοπικά συμβούλια είχα θέσεις προς όφελος των πολιτών, που πολλές φορές ήταν διαφορετικές από τα θέλω της τοπικής δημοτικής αρχής. Άλλωστε είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά των τοπικών συμβουλίων όλες οι προτάσεις μου για να αλλάξει προς το καλύτερο αυτός ο τόπος.

Δυστυχώς ελάχιστες από αυτές έχει υιοθετήσει η δημοτική αρχή. Στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία και ο λαός µας, εύχομαι η πράξη µου αυτή να είναι για το καλό του Δήµου µας και των πολιτών. Δεν θα πάψω ποτέ να προασπίζομαι και να παλεύω για το χωριό μου, για αυτόν το Δήμο και δεν θα σταματήσω ποτέ να προασπίζομαι το δίκαιο τον συνδημοτών μου και την αλήθεια.

ΛΙΤΣΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ