Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού στην Π.Ε. Φωκίδας και συνάντηση με τους Δημάρχους Δελφών και Δωρίδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια παραγωγική συζήτηση,  εφ` όλης της ύλης,  για τα θέματα της Π.Ε. Φωκίδας και τα ζητήματα που τέθηκαν από τους Δήμους Δελφών και Δωρίδος, ολοκληρώθηκε σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2019, στην Άμφισσα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τον  Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργο Δελμούζο και τους Δημάρχους Δελφών και Δωρίδος κκ. Παναγιώτη Ταγκαλή και Γιώργο Καπεντζώνη.

Όλοι μαζί ιεράρχησαν εκ νέου τα  θέματα  που αφορούν τη συνεργασία του α` και του β` βαθμού Αυτοδιοίκησης, στον τομέα των υποδομών. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τον άξονα Θερμοπύλες – Αντίρριο, την άρδευση και την αντιπλημμυρική προστασία του ελαιώνα της Άμφισσας και του κάμπου του Μόρνου, τα έργα ανάδειξης των Δελφών και των παραλιακών μετώπων της Φωκίδας. Ακόμη το λιμάνι της Ιτέας, ο περιφερειακός  Άμφισσας και οι κυκλοφοριακοί κόμβοι.

Επίσης, συζητήθηκαν η τουριστική ανάπτυξη, ο πρωτογενής τομέας αλλά και το προσφυγικό ζήτημα στη λογική του ενεργά εποπτικού ρόλου που πρέπει να έχει η Αυτοδιοίκηση για την αναλογική και κυρίως ομαλή μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε μια δημιουργική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Φωκίδας, απαραίτητη για να προχωρήσουμε περαιτέρω τον κοινό βηματισμό μας. Με αυτό τον τρόπο, τα έργα και οι δράσεις μας  θα γίνονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα προς όφελος των πολιτών. Συνεχίζουμε δυναμικά με τον ίδιο τρόπο στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.»