Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στη Βαρβάκειο Αγορά, την Κυψέλη και την Καισαριανή

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γ. Πατούλης: «Αναγκαία η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης –Εργαζόμαστε όλοι μαζί για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και για μια Νέα Αρχή στην Αττική»

 

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφτηκε σήμερα τη Βαρβάκειο αγορά, εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Κυψέλη.

Στη Βαρβάκειο τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βαρβακείου Κ. Τσιρώνης και ο Πρόεδρος Ιχθυοπωλών Σ. Κοράκης, με τους οποίους

συζήτησε για την κίνηση στην αγορά ενόψει του Χριστουγέννων και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στη κρίση.

Παράλληλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνομίλησε με πολίτες και  καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας και στην Κυψέλη.

Οι επιχειρηματίες μετέφεραν στον Γ. Πατούλη την εικόνα ύφεσης που επικρατεί στην αγορά, ενώ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών για την τόνωσή της και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Κατά την επίσκεψη μου στη Βαρβάκειο Αγορά και στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και της Κυψέλης διαπίστωσα πως είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παροχής κινήτρων προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανασυγκρότηση της εθνικής μας οικονομίας. Ο αγώνας επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι καθημερινός. Δυστυχώς το οικονομικό περιβάλλον δεν βοηθά. Οι πολίτες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τα αναγκαία καθημερινά αγαθά που θα τους επιτρέψουν να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, αυτό πρέπει να αλλάξει. Όλοι μαζί πρέπει να εργαστούμε για την αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας και να κερδίσει η χώρα μας το στοίχημα της ανάπτυξης. Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την τόνωση του επιχειρείν. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για χρονοτριβές. Εργαζόμαστε καθημερινά για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και μια Νέα Αρχή για την Αττική.

Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με ενεργούς πολίτες της Καισαριανής και των γύρω περιοχών. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης «Όλοι μαζί συνεχίζουμε για να αλλάξουμε την Αττική. Είναι τιμή μας να μας στηρίζουν όλες οι υγιείς δυνάμεις και εμείς να στηρίζουμε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας».