Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Πεντελικό Όρος

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Πατούλης: «Δεν αξίζουν στην Πεντέλη η εικόνα εγκατάλειψης. Προτεραιότητα είναι η δρομολόγηση πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή αναβάθμιση της και στην ανάδειξη της ιστορικότητας της»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετέβη σήμερα στο Πεντελικό Όρος και πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή των λατομείων.
Κατά την επίσκεψη του συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμο.

Ο κ. Πατούλης διαπίστωσε ότι επικρατεί εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης, καθώς δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια αποκατάστασης της περιοχής αλλά και ανάδειξης των αρχαίων λατομείων όπως και της αρχαίας οδού Λιθαγωγίας, μέσω της οποίας μεταφερόταν το φημισμένο μάρμαρο Πεντέλης από τα λατομεία του Πεντελικού όρους προς τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ όπου συνομίλησε με τους ανθρώπους του κλιμακίου.
Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

« Βρεθήκαμε σήμερα στο Πεντελικό Όρος και με θλίψη διαπιστώσαμε ότι σαράντα χρόνια μετά την παύση λειτουργίας των λατομείων για περιβαλλοντικούς λόγους, η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Η Περιφέρεια Αττικής θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της περιοχής για πολιτιστικούς, ιστορικούς και τουριστικούς λόγους. Αντίθετα διαπιστώσαμε την περιβαλλοντική υποβάθμιση η οποία είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας των αρμοδίων. Μόνο ντροπή προκαλούν αυτές οι εικόνες. Η επόμενη μέρα για την Πεντέλη πρέπει να είναι διαφορετική. Προτεραιότητα είναι η δρομολόγηση πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή αναβάθμιση της περιοχής και στην ανάδειξη της ιστορικότητας της».