Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Δήμο Αλίμου

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γ. Πατούλης: « Το παραλιακό μέτωπο της  Αττικής έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ένας σημαντικός τουριστικός πόλος υγείας, ευεξίας, ναυταθλητισμού, εκπαίδευσης. Θα επενδύσουμε σε αυτόν τον τομέα με στόχο να πάμε με ταχύτερα βήματα στην ανάπτυξη»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη σήμερα στο Δήμο Αλίμου, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες και να πληροφορηθεί από τους τοπικούς φορείς για τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Πατούλη ήταν το Δημαρχείο της πόλης όπου ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια και τον ενημέρωσε για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στη συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, αλλά και για όλα τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης  Αττικής Χ. Πασβαντίδης.

«Κλειδί για την ανάπτυξη της Αττικής είναι η επένδυση στον τουρισμό»

Ειδικότερα ο κ. Κονδύλης επισήμανε ότι κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου η οποία είναι υποβαθμισμένη, όπως ανέφερε και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ανάσα στην περιοχή, με δεδομένο ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαρίνα όχι μόνο της χώρας αλλά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε πως σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης και αξιοποίησης του Ελληνικού, το σημαντικό κέντρο ψυχαγωγίας και πολιτισμού που είναι το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή όπως είναι το αρχαίο θέατρο, στόχος είναι να εξελιχθεί η περιοχή σε ένα σημαντικό τουριστικό πόλο της Αττικής.

Με αυτή την προοπτική συνηγόρησε ο κ. Πατούλης ο οποίος υπογράμμισε πως κλειδί για την ανάπτυξη της Αττικής είναι η επένδυση στον τουρισμό, τη «βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», όπως ανέφερε.

«Αξιοποιώντας το φυσικό πλούτο της Αττικής, το εξαιρετικό κλίμα και τη σημαντική παρακαταθήκη πολιτισμού και ιστορίας των προγόνων μας θα επενδύσουμε στην ενίσχυση του τουρισμού υγείας, του συνεδριακού τουρισμού, της ενίσχυσης των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων των ναυτικών ομίλων της περιοχής και του τουρισμού  ευεξίας, με υποδομές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σε αγαστή συνεργασία με τις λιμενικές αρχές τους όμορους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  θα συμβάλλουμε για να αποκτήσει το παραλιακό μέτωπο ένα νέο, σύγχρονο πρόσωπο» σημείωσε.

«Μαζί με τους Δημάρχους θα δουλέψουμε για την ισότιμη ανάπτυξη της Αττικής»

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Αλίμου ενημέρωσε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής ότι απαιτείται άμεσα η συντήρηση του οδικού δικτύου για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών. Ιδιαίτερα τόνισε την ανάγκη υπογειοποίησης τμημάτων της λεωφόρου Ποσειδώνος και της κατασκευής πεζογεφυρών προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων στο παραλιακό μέτωπο.

 Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των μελετών για περισσότερες σχολικές στέγες, στη  ανέγερση η σε κάποιες περιπτώσεις ανακαίνιση των χώρων πολιτισμού και αθλητισμού της περιοχής αλλά και στη πάταξη της γραφειοκρατίας με στόχο την επιτάχυνση σημαντικών έργων όπως η διευθέτηση των όμβριων υδάτων και οι αναπλάσεις.  

Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη μαζί με το Δήμαρχο στο Αρχαίο Θέατρο της περιοχής, στη Μαρίνα Αλίμου όπου επισκέφθηκε το δημοτικό κολυμβητήριο και το Ναυτικό Όμιλο στο ΚΕΠ Αλίμου και στη συνέχεια συνομίλησε με καταστηματάρχες σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Αλίμου προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς κυμαίνεται η κίνηση στην αγορά.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στον Άλιμο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με μέλη της ΔΗΜΤΟ Αλίμου και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλίμου Β.Τσαμήτα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

« Επισκέφθηκα σήμερα τον πανέμορφο Άλιμο και ενημερωθήκαμε από το Δήμαρχο Α. Κονδύλη για τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής η οποία μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους του παραλιακού μετώπου μπορούν να μετατραπούν σε ένα τουριστικό πόλο αξιώσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα επενδύσουμε από κοινού με τους Δημάρχους μέσα από ένα συντονιστικό κέντρο που θα συνδέει την Περιφέρεια Αττικής και με τους 66 Δήμους προκειμένου να επιτευχθεί η ισότιμη ανάπτυξη τους. Κανείς Δήμαρχος δεν θα είναι μόνος του.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αποκέντρωση από το συγκεντρωτικό κράτος προκειμένου να συμπορευθούμε όλοι μαζί Αυτοδιοίκηση και πολίτες για να ξαναφέρουμε την πρόοδο, την ανάπτυξη με την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την ευημερία στην Αττική. Ξεκινάμε το ταξίδι για να αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο».