ΛΑΙΚΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΩΡΩΠΟΥ 1

Επανακατάθεση αιτήματος για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Ειδικό Σχολείο της Δευτεροβάθμιας

 

Επανακατάθεση αιτήματος για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Ειδικό Σχολείο της Δευτεροβάθμιας

 

Πρoς: Πρόεδρο ΔΣ Ωρωπού κ. Γκικάκη Στέργιο

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Ρούσση Θωμά, δημοτικούς συμβούλους Ωρωπού

Ημερομηνία: 23710/25.10.2018

 

Κε πρόεδρε,

Ζητάμε εκ νέου (αρχικό αίτημα αρ. πρωτ. 20388/14.9.2018) να συνεδριάσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο με θέμα:

«Ανάκληση της απόφασης 46/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού»

Η ανάκληση της παραπάνω απόφασης είναι συμβατή με την αρχική απόφαση, καθώς στο άρθρο 3 αυτής προβλέπεται ότι «…Η παραχώρηση (σ.σ. χώρων που προβλέπει η απόφαση) μπορεί ν’ ανακληθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πριν από τη λήξη του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, εφόσον εκλείψουν οι κοινωφελείς λόγοι που την υπαγορεύουν ή θελήσει ο Δήμος να αξιοποιήσει τους ανωτέρω χώρους διαφορετικά και για οποιονδήποτε λόγο».

Η συζήτηση και η ανάκληση της παραπάνω απόφασης κρίνεται υψίστης σημασίας καθώς με αυτήν, ολόκληρο το ισόγειο (χώροι 260 τ.μ.) του πρώην γυμνασίου της Σκάλας Ωρωπού που προορίζονταν να στεγάσει το νεοσύστατο Ειδικό Σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραχωρήθηκαν στην εταιρία ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. για 3,5 χρόνια, με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η λειτουργία του σχολείου, δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με μεγάλο κίνδυνο να μην λειτουργήσει τελικά για φέτος.

Είναι κατανοητό ότι, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι προφανείς οι κοινωφελείς λόγοι που υπαγορεύουν την ανάκληση της.

Επιπλέον σας θυμίζω ότι, δυστυχώς, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων αρνήθηκε, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, ακόμα και την συζήτηση για την συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ.  τόσο στο δημοτικό συμβούλιο την 7/8/2018 όσο και στο δημοτικό συμβούλιο την 21/9/2018, όταν και έθεσα κατά τις συνεδριάσεις «προ ημερησίας διάταξης» το εν λόγω πρόβλημα. Τελικά,  αυτή η άρνηση τους οδήγησε στο σημερινή κατάσταση.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος

Μιχάλης Χασιώτης