Επαναλειτουργεί το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού. Με την πρωτοβουλία του συντονιστή και ιατρού κ. Σ. Καυκόπουλου και την σπουδαία εθελοντική προσφορά της Πνευμονολόγου κ. Ιωάννας Παπανικολάου πρόκειται να επαναλειτουργήσει για δεύτερη συνεχόμενη επιτυχημένη χρονιά. Ο καπνιστής μπορεί να επιλέξει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω προγράμματα:

• Πλήρες πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος (ετήσιο)

• Μεμονωμένες συνεδρίες στο Ιατρείο Διακοπής καπνίσματος
Μελέτες έχουν δείξει ότι η εντατική ιατρική παρακολούθηση κατά την περίοδο της προσπάθειας απεξάρτησης από το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα να κόψει κανείς το κάπνισμα με επιτυχία. Το πλήρες πρόγραμμα εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το στόχο.

• Πλήρες πρόγραμμα (ετήσιο). Η παρακολούθηση του καπνιστή για να διασφαλιστεί η επιτυχής διακοπή διαρκεί ένα χρόνο, με επανέλεγχο τον 6ο και 12ο μήνα καθώς και σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου ο καπνιστής ξαναρχίσει το κάπνισμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λήψη του ιατρικού ιστορικού, εκτίμηση του βαθμού εξάρτησης από τη νικοτίνη και του βαθμού ετοιμότητας για τη διακοπή. Δίδονται συμβουλές τροποποίησης της συμπεριφοράς και συνταγογραφείται εφόσον χρειάζεται η κατάλληλη για τον κάθε καπνιστή φαρμακευτική αγωγή. Σε κάθε επίσκεψη, παρακολουθείται επιπλέον το μονοξείδιο του άνθρακος στον εκ πνεόμενο αέρα. Τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας, με σπιρομέτρηση.

• Υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτεί κανείς το ιατρείο για μια μεμονωμένη συνεδρία κατά την οποία μετά την λήψη του ιατρικού ιστορικού, εκτίμηση του βαθμού εξάρτησης από τη νικοτίνη και του βαθμού ετοιμότητας για την διακοπή, δίνονται συμβουλές τροποποίησης της συμπεριφοράς και συνταγογραφείται εφόσον χρειάζεται η κατάλληλη για τον κάθε καπνιστή φαρμακευτική αγωγή. Ο καπνιστής μπορεί να επαναλάβει μεμονωμένες συνεδρίες ανάλογα με τις ανάγκες του.

• Σε περίπτωση που η αύξηση του βάρους που παρατηρείται πολλές φορές κατά την διακοπή του καπνίσματος δημιουργεί πρόβλημα στην υγεία του καπνιστή, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης συμβουλευτικών επισκέψεων από διαιτολόγο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού καλώντας το 22950-30004, καθημερινά από τις 8;30 έως τις 14:30 μέχρι και τις 18/11/2016, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.