Επεισόδια και συμπλοκή αγροτών με ΜΑΤ στο Χαϊδάρι – Δεν τους αφήνουν να μπουν στην Αθήνα

12.2.2016

Επεισόδια διαδραματίζονται στο Χαϊδάρι, συγκεκριμένα στο Δαφνί, μεταξύ αγροτών από την Πελοπόννησο και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς η αστυνομία δεν επιτρέπει στους αγρότες να μπουν στην Αθήνα με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα.

Αποτέλεσμα η χρήση χημικών από τα ΜΑΤ ενάντια στις πέτρες και τα καδρόνια που πετούν οι αγρότες.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου αν και συμμορφώθηκαν στην απόφαση να μην ανεβάσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, είδαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους σταματούν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Σύνταγμα με τα αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί ακολουθώντας τις εντολές «κανένα τρακτέρ δεν θα μπει στην Αθήνα» σταμάτησαν τους αγρότες κοντά στο Δαφνί και τους απαγόρευσαν να συνεχίσουν την πορεία τους. Το κυνηγητό στην εθνική οδό συνεχίζεται ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ, ενώ  η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Στην προσπάθεια τους οι αγρότες να σπάσουν το αστυνομικό μπλόκο στο Δαφνί, κατάφεραν να απομονώσουν ένα περιπολικό, το οποίο ήταν σταθμευμένο και το κατέστρεψαν.

Οι αγρότες ανέφεραν στις κάμερες πως ενώ ακολούθησαν τη συμφωνία και δεν έφυγε κανένα τρακτέρ από την Πελοπόννησο, μόλις έφτασαν στο Χαϊδάρι είδαν με έκπληξη να μην τους επιτρέπεται ούτε η πρόσβαση με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα παρά μόνο με τα λεωφορεία που τους μετέφεραν.

Εξαγριωμένοι ορισμένοι αγρότες φώναζαν μπροστά στις κάμερες «Κόκκινη χούντα», «Τι είμαστε;Ζιμπάμπουε;», «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες πολίτες;δεν πληρώνουμε φόρους;», «Θα βγει ο κόσμος με τα όπλα».