Επεισόδιο στο Χαλκούτσι Ωρωπού: Πέταξαν κλαδιά στο δρόμο και επιτέθηκαν στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιώργο Λιθαδιώτη

Αμετανόητοι! Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού  να μην βγάζουν οι κάτοικοι  κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο, εάν πρώτα δεν ενημερώσουν το αρμόδιο γραφείο Καθαριότητας, πολλοί δεν το πράττουν.

Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι πετούν στους δρόμους κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα, όπου και όπως τους βολεύει, ενώ μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Δήμο και να περάσει να τα μαζέψει.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα, σήμερα το πρωί, στη οδό Πινδάρου στο Χαλκούτσι όπου κάποιος κάτοικος θεώρησε καλό να κόψει τα κλαδιά και να τα πετάξει στο δρόμο, όπου και τον έκλεισε. Δημιουργήθηκε έντονο επεισόδιο όταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκουτσίου κ. Γ. Λιθαδιώτης τον “έπιασε επ’ αυτοφώρω” και του έκανε τις απαραίτητες συστάσεις με αποτέλεσμα να ακούσει…τα σχολιανά του…, καθώς ο Πρόεδρος δέχθηκε έντονη λεκτική επίθεση και ύβρεις.

Θα πρέπει όλοι να ξέρουν ότι υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες τις οποίες ο Δήμος οφείλει να ενεργοποιήσει, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό που  πλήττει την εικόνα του Ωρωπού. Το ότι τελείωσε η θερινή περίοδος δεν σημαίνει ότι ο καθένας πράττει κατά το δοκούν.

Πρέπει κάποτε όλοι να καταλάβουμε ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον και στα δικαιώματα και των συμπολιτών μας είναι Πολιτισμός. Αν θέλουμε να ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία κι όχι σε ζούγκλα.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την “Άποψη τώρ@” ο κάτοικος της οδού Πινδάρου, ο οποίος εναπόθεσε τα κλαδιά, μας είπε ότι περίμενε σήμερα να τα πάρει κάποιος με τον οποίο είχε συννενοηθεί. Δεν είχε καμία πρόθεση να κλείσει το δρόμο γιατί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα περιβαλλοντικά θέμα. Επίσης τόνισε ότι δεν είχε κανένα διαπληκτισμό με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Χαλκουτσίου. 

Κλαδιά πεταμένα δεξιά και αριστερά της Πινδάρου στο Χαλκούτσι