Επιβλητική η παρουσία των αγροτών με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα

12.2.2016

Έστειλαν μήνυμα αγωνιστικότητας στην Κυβέρνηση – Κρύφτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου

Δυναμική, μαζική και ειρηνική η παρουσία των αγροτών, από όλα τα μπλοκ της χώρας, στο Σύνταγμα.  Ενωμένοι οι αγρότες  βροντοφώναξαν σύσσωμοι “ΟΧΙ” στο Ασφαλιστικό και στο Φορολογικό, που οδηγούν στον αφανισμό τους μικρομεσαίους αγρότες της υπαίθρου.

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα όταν το κομβόι των τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, με επικεφαλή τον Βασίλη Μπούτα, έκανε την εμφάνιση του στο Σύνταγμα. Οι χιλιάδες διαδηλωτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και συνθήματα κατά της δήθεν Αριστερής Κυβέρνησης, η οποία προέβαλε κάθε δυνατό εμπόδιο για να φτάσουν τα τρακτέρ και οι αγρότες στην Αθήνα, φοβούμενη τον κοινωνικό ξεσηκωμό για την ανάλγητη, αντιλαϊκή, μνημονιακή πολιτική της ΄λιτότητας που εφαρμόζεται.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ αφού πέρασαν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, αποχώρησαν ειρηνικά, δίνοντας απάντηση σε όσους υπουργούς της Κυβέρνησης τους “στόλισαν” με απρεπείς και χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία δεν επέτρεψε μέχρι αργά το απόγευμα να φτάσουν στο Σύνταγμα οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας, τους οποίους απέκλεισε στο Χαϊδάρι.

Στο πλευρό των αγροτών συντάχθηκαν όλες οι κοινωνικές ομάδες οι οποίες αντιδρούν στα μέτρα της Κυβέρνησης.

Η ΑΔΕΔΥ μαζί με τους επιστημονικούς φορείς και τους αυτοαπασχολούμενους πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ είχε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Μετά τις συγκεντρώσεις όλοι οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα όπου ενώθηκαν με τον κόσμο της αγροτιάς.

Για πρώτη φορά στη συγκέντρωση συμμετείχαν αγρότες με τις οικογένειες τους, νέοι αγρότες, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον δημόσιο, στέλνοντας μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι έχει την κοινωνία απέναντι της και ότι δεν μπορεί, παρά την προσπάθεια της, να διασπάσει τον αγώνα τους και να φέρει απέναντι τις  κοινωνικές ομάδες.

 Τα τρακτέρ στο Σύνταγμα 1 Τα τρακτέρ στο Σύνταγμα 2

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12.2.2016

Τα τρακτέρ στο Σύνταγμα 3

Αγρότες Σύνταγμα