Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το κίνημα των αρνητών της διασωλήνωσης. Προπηλακισμοί και ένταση

Από τους αρνητές του ιού έχουμε περάσει στους αρνητές της διασωλήνωσης. Στη Ρόδο γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή αρνούμενη τη διασωλήνωση, Λίγες ημέρες νωρίτερα στο Θριάσιο αρνητές του κορoνοϊού προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές ζητώντας τη μη διακομιδή 48χρονης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο. Γιατροί αποκαλύπτουν στο MEGA δραματικές ιστορίες.
Δραματικές διαστάσεις παίρνουν τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης ασθενών με κορωνοϊό. Στη Ρόδο, 55χρονη, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, η οποία δεν είχε εμβολιαστεί, υπέκυψε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο του νησιού. Η ίδια, αν και είχε χαμηλό οξυγόνο, αρνιόταν να διασωληνωθεί.

Τα περιστατικά άρνησης διασωλήνωσης, όπως λένε γιατροί στο MEGA, πληθαίνουν.

Προπηλακισμοί για τη διασωλήνωση
Λίγες ημέρες νωρίτερα στο Θριάσιο νοσοκομείο αρνητές του κορoνοϊού προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές ζητώντας τη μη διακομιδή μίας 48χρονης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και συγγενής της ασθενούς.

«Δε διαπραγματευόμαστε την ανθρώπινη ζωή»
Ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης περιγράφει στο MEGA πως όσες φορές κι αν του τύχουν αντίστοιχα περιστατικά θα τα διασωληνώσει, προκειμένου να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

Μονόδρομος θεωρείται η διασωλήνωση, σύμφωνα με τους γιατρούς, όταν το οξυγόνο πέσει κάτω από το 75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού.

Εισαγγελική παρέμβαση για την 54χρονη που αρνήθηκε να διασωληνωθεί

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την 54χρονη ανεμβολίαστη ασθενή του Ευαγγελισμού που κατέληξε από κορονοϊό ενώ αρνούνταν σθεναρά να διασωληνωθεί. Μάλιστα από ζητούσε βοήθεια από τους διαδυκτυακούς της φίλους για να αποφύγει τη διασωλήνωση.
Ο σύζυγος της, αρνητής επίσης του εμβολιασμού, ενημέρωσε ότι ζήτησε τη βοήθεια δικηγόρου, γνωστό για τη δράση του στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Η 54χρονη ασθενής νοσηλευόταν σε κλινική του Ευαγγελισμού. Όταν η κατάσταση της υγείας χειροτέρεψε και το οξυγόνο της έπεσε, έπρεπε να διασωληνωθεί εκείνη αρνήθηκε ζήτησε δικηγόρο και τη βοήθεια των αρνητών κάθε λογικής.. Μην έχοντας άλλη επιλογή το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση αφού η υγεία της επιδεινωνόταν ραγδαία. και οι μόνοι που πάλευαν για τη ζωη της γυναίκα.

Η άρνηση της όμως καθώς και οι παρεμβάσεις των αρνητών φίλων της, αλλά και του συζύγου της είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η γυναίκα διασωληνώθηκε, όμως ήταν πλέον αργά και έφυγε από την ζωή.

Η άρνηση οδήγησε στον θάνατο

Τόσο η 54χρονη όσο και ο σύζυγος της ήταν πολέμιοι του εμβολιασμού. Μάλιστα ο ίδιος έκανε ιδιαίτερα σκληρές αναρτήσεις για όσους επέλεγαν να ακούσουν τους επιστήμονες.

Η 54χρονη είναι εντοπιστεί θετική στον ιο στις 13 Αυγούστου. Με ανάρτηση της είχε ενημερώσει τους φίλους της .

Παρά το γεγονός ότι ο ιος χτύπησε την πόρτα τους, ο σύζυγος της συνεχίζει να κάνει αναρτήσεις κατά του εμβολίου και των επιστημόνων. Σταματά μόνο λίγες ώρες πριν το θάνατο της αγαπημένης του, οπότε για πρώτη φορά αναζητά γιατρό για τη γυναίκα του, παρά το γεγονός ότι ο Ευαγγελισμός διαθέτει άριστους επιστήμονες.

Η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γεώργιου Νούλη στρέφεται κατά προσώπων που εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της 54χρονης. Προσώπων που παρασύρουν δεκάδες ανθρώπους σε επικίνδυνα μονοπάτια μακριά από κάθε λογική.

Νέο περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης

Ένα νέο περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης έγινε γνωστό σήμερα, και πάλι στον Ευαγγελισμό.

Ειδικότερα, για μια 75χρονη νεφροπαθής που νοσηλεύεται με κορονοϊό, οι γιατροί ενημέρωσαν την κόρη της ότι αν χρειαστεί θα την διασωληνώσουν. Τότε η κόρη της υπέγραψε ένα χαρτί που ζητά να μην την εμβολιάσουν.

Πάντως μέχρι τώρα, η 75χρονη δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.