Επικίνδυνες λακκούβες στους δρόμους του Μαρκόπουλου Ωρωπού-Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους του Μαρκόπουλου για την κάκιστη εικόνα που εμφανίζουν οι δρόμοι του Μαρκόπουλου που οδηγούν στον κεντρικός άξονα Μαρκόπουλου-Αθηνών, οι οποίοι σε πολλά σημεία τους έχουν επικίνδυνες λακκούβες.

Στην Δημοτική Κοινότητα Μαρκόπουλου, λοιπόν, όπως και σε άλλες, έγιναν επιδιορθώσεις στο ασφαλτοτάπητα, όπου  είχαν δημιουργηθεί λακκούβες. Ατυχώς ξεχάστηκε η άσφαλτος που συνδέει την κεντρική οδό Μαρκόπουλου-Αθηνών, στο ύψος του κτήματος του Βασιλόπουλου/Ταβέρνα Βοσκοπούλα, μέχρι και τον οικισμό της Αγίας Βαρβάρας και ακόμη πάρα πέρα.

Η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για την επικινδυνότητα του δρόμου και οι κάτοικοι περίμεναν κάποια κίνηση επιδιόρθωσης, να κλείσουν έστω τις λακκούβες.

Πριν από  δυο μέρες ένα αυτοκίνητο της ΕΥΔΑΠ, όπως πληροφορηθήκαμε, έσπασε στις λακκούβες, βάθους άνω των 30 εκατοστών, έξω από την Βοσκοπούλα.

Κι αφού λοιπόν ζούμε στην Ελλάδα του «πρώτα θα πάθεις και μετά θα μάθεις» ευελπιστούμε ότι και μετά από αυτό το περιστατικό θα μεριμνήσουν οι αρμόδιοι φορείς για να διορθωθούν οι ζημιές.

Άλλωστε η κάκιστη εικόνα στο οδόστρωμα πολλών οδών και στο Δήμο Ωρωπού είναι καθημερινό φαινόμενο. Δρόμοι καρμανιόλες, άκρως, επικίνδυνοι για την ασφάλεια οδηγών και των πεζών. Δρόμοι με λακκούβες, κάκιστη επίστρωση και ανύπαρκτο φωτισμό.

‘Εδώ και δεκαετίες έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα και σε κάθε 100 μέτρα των δρόμων μετράμε τα εκκλησάκια από τα τροχαία δυστυχήματα. Επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν κάποια σοβαρά έργα οδοποιίας, γιατί χάνονται συνεχώς ανθρώπινες ζωές στους δρόμους του Δήμου.