Επιλέγοντας Γυναικολόγο

Ήρθε λοιπόν η ώρα που συνταξιοδοτήθηκε ο γυναικολόγος μου. Ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό, γιατί όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά ήμουν κοριτσάκι στην εφηβεία και εκείνος ένας ώριμος επιστήμονας. Στο μεταξύ διάστημα μετακόμισα εκτός Αθηνών αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να τον αλλάξω. Τελικά είναι γεγονός ότι αναπτύσσεται μια εντελώς ξεχωριστή σχέση μεταξύ μιας γυναίκας και του γυναικολόγου της, ίσως μια σχέση ζωής. Έτσι όπως τη βιώνω εγώ, είναι μια σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης. Ναι, θέλω να νιώσω οικεία, ζεστά και άνετα με τον άνθρωπο που θα συζητήσω για τη σεξουαλική μου ζωή, που θα με προφυλάξει από προβλήματα υγείας μέσω της πρόληψης, που θα είναι δίπλα μου στη γέννηση των παιδιών μου, ίσως τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου. Και οπωσδήποτε χρειάζομαι να έχω εμπιστοσύνη πως όχι μόνο θα είναι ανώδυνη η κάθε εξέταση και ακριβής η καθοδήγησή του, αλλά και πως ότι μοιραστώ μαζί του θα μείνει αυστηρά μεταξύ μας. Τελικά ο γυναικολόγος μου ίσως εκτός από γιατρός να χρειάζομαι να είναι ή τουλάχιστον να τον νιώθω δικό μου άνθρωπο.

Τώρα λοιπόν που πρέπει να διαλέξω ξανά γυναικολόγο, να πως θα προσεγγίσω το θέμα:

Αρχικά θα κοιτάξω το επίπεδο των σπουδών του,  αν τις συνέχισε, αν έχει κάποια εξειδίκευση, την κλινική του εμπειρία και το επιστημονικό του έργο.

Δεν με προβληματίζει το που βρίσκεται γεωγραφικά το ιατρείο του γιατί το κοντινό μας, δεν είναι πάντα το καλύτερο και το αντίστροφο.

Δεν με αφορά το φύλο, αν είναι άντρας ή γυναίκα. Οι φίλες μου προτιμούν γυναίκα γυναικολόγο, εγώ από την άλλη σκέφτομαι πως το φύλο δεν επηρεάζει την ιατρική του δεινότητα.

Εκτός από τις συστάσεις των φιλενάδων μου, θα ρωτήσω και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, για παράδειγμα τον οικογενειακό μου γιατρό, τον οφθαλμίατρο κ.λ.π. Οι γιατροί μπορούν να αξιολογήσουν ένα συνάδελφό τους καλύτερα από τις φίλες μου!

Έπειτα θα αποκτήσω προσωπική άποψη συναντώντας τον. Με ενδιαφέρει να είναι ένας άνθρωπος επικοινωνιακός και αν έχει και χιούμορ ακόμα καλύτερα. Να δω αν θα νιώσω άνετα μαζί του και αν θα μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη.

Μετά από όλα αυτά είμαι σίγουρη πως θα βρω τον καλύτερο για εμένα και τις ανάγκες μου!

Αν βγει στη σύνταξη και ο δικός σας γιατρός, πριν καταλήξετε σε καινούργιο, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο, ίσως σας βοηθήσει.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να περνάτε καλά γιατί το αξίζετε!