Επιρρεπής στους έρπεις… ο Αλέξης εξαιτίας της πίεσης των δανειστών

16.2.2016

Επιρρεπής στους έρπεις είναι ο Αλέξης κι αυτό γιατί ένας νέος έρπης… κοσμεί το πάνω χείλος του πρωθυπουργού, εδώ και μερικές ημέρες.

Δεν είναι όπως εκείνο που είχε βγάλει στο κάτω χείλος την περίοδο του δημοψηφίσματος και των capital controls, όταν ο πρωθυπουργός είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από τον επιχείλιο έρπητα.

Όμως, αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες μέρες, θα παρατηρήσει ένα μικρό σημάδι, στο επάνω χείλος αυτή τη φορά.

Το καλοκαίρι είχε ειπωθεί από συνεργάτες του πρωθυπουργού, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, πως ο επιχείλιος έρπης οφειλόταν στην πίεση και την αγωνία του πρωθυπουργού για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι οποίες οδήγησαν στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, τη 17ωρη διαπραγμάτευση και το τρίτο Μνημόνιο.

Τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οφείλεται στον ίδιο λόγο: στην πίεση των δανειστών. Όχι για νέα συμφωνία αλλά για να κλείσει η αξιολόγηση και να μη μείνει η χώρα χωρίς ρευστό.

Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό, τόσα έχει στο κεφάλι του ο πρωθυπουργός: αγρότες, “γραβάτες” και πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες στους δρόμους να διαμαρτύρονται, απειλές για κλείσιμο των συνόρων, προσφυγικό, ασφαλιστικό, φορολογικό. Και όλα παραμένουν άλυτα…