Επιστολή βόμβα Γιωτόπουλου βάζει φωτιές στην ΕΛΑΣ για οκτώ ασύλληπτα μέλη της «17 Νοέμβρη»

Νέες διαστάσεις στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», με επιστολή βόμβα, για συμμετοχή άλλων οκτώ ασύλληπτων προσώπων, θέτει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ουσιαστικά επιχειρεί με την επιστολή του να ξανανοίξει το φάκελο της τρομοκρατικής οργάνωσης αφήνοντας σαφείς αιχμές για το προανακριτικό έργο.

Ο Αλ.  Γιωτόπουλος σχεδόν 15 χρόνια μετά τη σύλληψή του, και την καταδίκη του ως αρχηγός της οργάνωσης, με επιστολή του στην εφημερίδα «Το Έθνος», κάνει λόγο για 8 μέλη της οργάνωσης που παραμένουν ασύλληπτα, τα οποία έχουν συμμετάσχει σε αιματηρές επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες.

«Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε όπλο που έκαιγε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε», σημειώνει ο Γιωτόπουλος στην επιστολή του και αναρωτιέται: «Ποιος το εξαφάνισε; Οι μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές;».

Μάλιστα ο Γιωτόπουλος μιλάει και για έγγραφα:

«Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, θα ‘πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;».

«Υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν, να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονται με άλλους πέντε. Από αυτή την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Αλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο ουσιαστική και πιο συνειδητή απ’ αυτή ορισμένων που καταδικάστηκαν στη δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των 5 χρόνων. Κανένας από αυτούς δεν συνελήφθη. Γιατί;», καταλήγει.