Επιστολή Δημάρχου Ωρωπού προς τον Υπουργό Υγείας: Γιατί δεν ανοίγετε την Τοπική Μονάδα Υγείας Ωρωπού;

Στο υπουργείο Υγείας επιρρίπτει τις ευθύνες για την μη έναρξη λειτουργίας της Τοπικής Μονάδας Υγείας, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, με επιστολή  του  προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την οποία ζητά να ενημερωθεί γιατί,  ενώ το κτίριο είναι έτοιμο προς χρήση δεν λειτουργεί.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού με έγγραφο του, την 28η Ιουνίου 2017 και αριθμό πρωτοκόλλου 13243, προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο, και Κοινοποίηση προς τον Αν. υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολλάκη και τον Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα κ.  Σταμάτη Βαρβαρό, αφού παραθέτει όλα τα στοιχεία που αφορούν την παράδοση-παραλαβή της Μονάδας στην 1η ΥΠΕ και αναφέρει ότι ακόμη και κάποιες κατασκευαστικές μικροατέλειες που διαπιστώθηκαν αποκαταστάθηκαν, ζητά να ενημερωθεί γιατί η Τοπική Μονάδα Υγείας δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Ο κ. Ρούσσης επισημαίνει στην επιστολή του ότι τα εγκαίνια  της υπερσύγχρονης  Μονάδας πραγματοποιήθηκαν στις 7 Μαΐου 2017, μετά από την ευγενική χορηγία του κ. Αθ. Μαρτίνου, για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες που παρατηρούνται στην περιοχή τους θερινούς μήνες. Εν τούτοις το υπουργείο δεν  προχωράει στην έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας, κάτι που θεωρεί εντελώς άδικο για το Δήμο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής: