Επιστολή του Ευάγγελου Ηλιάσκου με θέμα τον Βιολογικό

15.7.2016

Τον κίνδυνο να μην ενταχθεί στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 ο Βιολογικός Καθαρισμός και ταυτόχρονα να επωμιστούν οι δημότες του Δήμου Ωρωπού το κόστος μεγάλων προστίμων στο προσεχές μέλλον από τη μη κατασκευή του, καταγγέλλει με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Ηλιάσκος.

Ο κ. Ηλιάσκος στην επιστολή του με θέμα Βιολογικοί, Καλάμου – Αγίων Αποστόλων, Μαρκοπούλου – Νέων Παλατίων- Σκάλας Ωρωπού-Αυλώνα-Χαλκουτσίου αναφέρει τα εξής:

         “Με αφορμή τη νέα κατηγοριοποίηση οικισμών από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, όσον αφορά την κάλυψη των απαιτήσεων της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ αρ.πρ.310/6-07-2016,  θα ήθελα να ενημερώσω τη Διοίκηση του Δήμου μας ότι ο Κάλαμος και οι Άγιοι Απόστολοι δεν περιλαμβάνονται πλέον στους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας και ως εκ τούτου τα σχετικά έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των εν λόγω περιοχών, δε δύναται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2014-2020!

             Για να μην έχουμε στο προσεχές μέλλον ανάλογες “εκπλήξεις” και με τους οικισμούς των Ωρωποχωρίων και Αυλώνα καλώ τη Δημοτική Αρχή, να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, για την ολοκλήρωση και ωρίμανση του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στη θέση “Στενό Αυλώνα” και να δρομολογήσει την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης σε κάποια από τις προσκλήσεις του  ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που θα εκδοθούν σύντομα.

          Πέρασαν δύο χρόνια, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε καν σαν θέμα Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει συζητηθεί.

          Σας υπενθυμίζω ότι, η προέγκριση χωροθέτησης (Π.Π.Π.Α.) έχει ήδη ολοκληρωθεί με όλες τις εγκρίσεις από τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, η διαδικασία της αγοράς του εν λόγω χώρου έχει τελειώσει και αυτή ακολουθώντας όλες τις νόμιμες ενέργειες  και το μόνο που μένει, είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης δικτύων και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, διαδικασία η οποία έχει σταματήσει στην επιλογή αναδόχου μελετητή.

         Ολιγωρία ισοδυναμεί με πρόστιμα στο προσεχές μέλλον (30.000 έως 50.000 ευρώ ημερησίως) , που θα επωμιστούν οι δημότες του Δήμου μας.

         Ας μη γίνει ο Ωρωπός, η Αρτέμιδα της Βόρειας Αττικής !!!!!!!!”

 

                                                                    Ευάγγελος  Καλ. Ηλιάσκος

                                                               Πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

                                                                                   Δήμου Ωρωπού