Επιστρέφει δυναμικά στο Λιμεναρχείο Σκάλας Ωρωπού ο Μ. Μηγιάκης

Ανεστάλη η μετακίνηση,  για υπηρεσιακούς λόγους, από το Λιμεναρχείο Σκάλας Ωρωπού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας του κ. Μανώλη Μηγιάκη, η οποία είχε αποφασιστεί πριν από ένα μήνα περίπου, χωρίς τη θέληση του.

Το Λιμενικό Σώμα και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδας έκριναν ότι η παραμονή  του κ. Μηγιάκη στον Ωρωπό, εξυπηρετεί  απόλυτα τα συμφέροντα της υπηρεσίας, καθώς πρόκειται  για ένα έντιμο  και ακέραιο αξιωματικό  ο οποίος επιτελεί με σεβασμό τα  καθήκοντά του σε μια μικρή κοινωνία η οποία, όντως, έχει πολλά λιμενικά προβλήματα και λόγω της μεγάλης σε έκταση παράκτιας  γραμμής που διαθέτει.

Ο κ. Μηγιάκης πράγματι χαρακτηρίζεται από την πιστή προσήλωσή  στα υπηρεσιακά καθήκοντά του έστω και αν δεν γίνεται αρεστός από ορισμένους, όταν με τη στάση του διαφυλάττει τα συμφέροντα του κράτους , την ευνομία και την τάξη.

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι στο άκουσμα της απροσδόκητης «υπηρεσιακής του» μετακίνησης στη Χαλκίδα αναρωτήθηκαν αν έφταιγε η τυπικότητα του απέναντι στις αποφάσεις του κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω., που πάρθηκαν με γνώμονα να τηρηθούν απολύτως τα νόμιμα, καθώς αρκετές φορές δεν συμβιβάστηκε και δεν χαρίστηκε με όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια στο Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. .Αυτή είναι μια εικασία που εξέφρασαν αρκετοί, η οποία ναι μεν δεν αποδεικνύεται, αλλά περνάει από τη σκέψη ως υπόθεση.

Φαίνεται όμως ότι το Λιμενικό Σώμα και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδας δεν άκουσαν τις «Σειρήνες» και εκτίμησαν την προσφορά του εν λόγω  Αξιωματικού  με αποτέλεσμα να αποφασίσουν  την παραμονή του στη Σκάλα Ωρωπού. Αυτό  χαροποίησε την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού, γιατί έχουν κι αυτοί εκτιμήσει το έργο  και τη συνεισφορά του στη περιοχή, καθώς είναι εργασιομανής, υπηρεσιακός και πάντα συζητήσιμος κι έτοιμος να εξυπηρετήσει τους πολίτες.