Επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει το Τμήμα Τροχαίας στη Σκάλα Ωρωπού

Επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει  το Τμήμα Τροχαίας στη Σκάλα Ωρωπού είναι, πλέον, η  απαίτηση του συνόλου των κατοίκων του δήμου Ωρωπού,  μετά το πρόσφατο,  τραγικό δυστύχημα, όπου έχασε τη ζωή του ένας ανήλικος διανομέας στο χώρο του επισιτισμού.

Η μεταφορά του Τμήματος τροχαίας από τον Ωρωπό στην Κηφισιά ήταν, ίσως, μια από τις   μεγαλύτερες αστοχίες στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. Μια αστοχία που έχει οδηγήσει την περιοχή να μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι τροχαίες παραβάσεις  είναι στην ημερήσια διάταξη.  ‘Όταν μετά από κάποιο τροχαίο απαιτείται η παρουσία της αστυνομίας,  η τροχαία να έρχεται στο χώρο του συμβάντος μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το καλοκαίρι η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο  δραματική. Κυκλοφορούν πολλοί μεθυσμένοι οδηγοί, ιδίως,  τις βραδινές ώρες, όπου λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης,  ενώ οι αυτοσχέδιες κόντρες νεαρών με δίκυκλα και οχημάτα με πειραγμένες εξατμίσεις, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ακόμα και στην παραλιακή οδό. Στην κυριολεξία μια ζούγκλα σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες, ιδίως, τα Σαββατοκύριακα.

Η Ομάδα ΔΙΑΣ καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να είναι πανταχού παρούσα. Να κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ φύλαξης, πρόληψης και δράσης.  Αλλά αυτό δεν αρκεί. Τα καθήκοντά τους είναι πολλά. Μέχρι και με τη φύλαξη των χρηματαποστολών των Τραπεζών είναι επιφορτισμένη. Άρα ο χρόνος για ελέγχους  σε μια τεράστια περιοχή, όπως είναι ο Δήμος Ωρωπού, ο μεγαλύτερος Δήμος της Αττικής, δεν επαρκεί.

Από την περιοχή λείπουν οι  καθημερινοί τροχονομικοί έλεγχοι και όσοι γίνονται είναι περιστασιακοί. Οι άνδρες του Α.Τ. Ωρωπού δεν επαρκούν ούτε για τις καθημερινές υπηρεσίες, καθώς χρειάζεται ενίσχυση στο προσωπικό.

Η ηγεσία  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ οφείλουν να αναθεωρήσουν εδώ και τώρα το σχεδιασμό τους και να επαναφέρουν άμεσα την Τροχαία στη Σκάλα Ωρωπού. Να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στους δρόμους του δήμου και να μειωθούν οι παραβατικές συμπεριφορές επίδοξων οδηγών που νομίζουν ότι οι δρόμοι είναι πίστες ταχύτητας θέτοντας έτσι σε κίνδυνο συμπολίτες τους.