Επιτρέπεται η οδική μετακίνηση στην Εύβοια από 18 Μαϊου. Στις 25 Μαϊου στα υπόλοιπα νησιά

Συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων αφού ο ιός είναι εδώ και κυκλοφορεί ανάμεσα μας

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων και τη μετακίνηση από νομό σε νομό προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και στην Κρήτη. Διευκρίνισε, δε, ότι επιτρέπεται η οδική μετακίνηση και στην Εύβοια.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι προς το παρόν απαγορεύεται η μετακίνηση στη Λευκάδα αλλά και την Ελαφόνησο. Στις δύο αυτές περιοχές, ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα νησιά. Δηλαδή, η μετακίνηση θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά.

Επίσης ενημέρωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι αρχαιολογικοί χώροι ενώ στους χώρους λατρείας είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

Αναφερόμενους στο άνοιγμα 515 οργανωμένων παραλιών το Σάββατο 16/5, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως πρόστιμα από 5.000 -20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες περιμένουν τους παραβάτες που θα αγνοήσουν τα περιοριστικά μέτρα ενώ αν καταγραφεί 2η παράβαση, τα πρόστιμα θα είναι τριπλάσια και η αναστολή θα διαρκεί 90 ημέρες.