Επιτυχημένη η πρώτη μεταμόσχευση πέους στην Αμερική

17.5.2016

Ένας 64χρονος άνδρας από τη Μασαχουσέτης έγινε ο πρώτος ασθενής στον οποίο έγινε επιτυχημένη επέμβαση μεταμόσχευσης πέους στις ΗΠΑ.

Ο Τόμας Μάνινγκ από το Χαλιφαξ διαγνώσθηκε το 2012 με καρκίνο του πέους και οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του γεννητικού του οργάνου. Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μία επέμβαση 15 ωρών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στην Βοστώνη, οι γιατροί “συγκόλλησαν” το νέο πέος στο σώμα του λήπτη, από θανόντα δωρητή.

Οι γιατροί είπαν ότι η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα σημαντική λόγω του μεγάλου ψυχολογικού κόστος που έχει στους ασθενείς η την απώλεια των γεννητικών οργάνων. Κάποιες φορές ο ακρωτηριασμός μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή να προβεί ακόμα και σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, ο 64χρονος άνδρας θα μπορεί να ουρεί φυσιολογικά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, ενώ θα μπορεί να ανακτήσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα μέσα στους επόμενους μήνες.

“Σήμερα ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, γεμάτο με ελπίδα”, δήλωσε από την πλευρά ο Μάνινγκ, ο οποίος ελπίζει να επιστρέψει σύντομα στη δουλειά του αλλά και να βρει ξανά την αγάπη.

Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους έγινε το 2014 στη Νότια Αφρική σε έναν 21χρονο άνδρα. Ο πρώτος άνδρας, ωστόσο, που έγινε δέκτης ενός ξένου πέους, ήταν ένας Κινέζος, το 2005. Λίγο αργότερα όμως ο ίδιος ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν το νέο πέος, επειδή δημιουργούσε σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα σ’ εκείνον και τη γυναίκα του.

news.gr