Επιχείρηση «λακκούβα» στο Δήμο Ωρωπού ενώ  τρέχουν 8 εκατ. ευρώ  για οδοποιία από τη Διοίκηση Ρούσση

Προσπάθεια να κλείσει τις  λακκούβες  σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου έχει ξεκινήσει η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού.

Το οδικό δίκτυο στο Δήμο Ωρωπού αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα. Ιδιαίτερα η Λεωφόρος Χαλκουτσίου –  Δηλεσίου είναι σε άθλια κατάσταση. Θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, εξαιτίας του γεγονότος ότι, σχεδόν, καθημερινά σπάει ο αγωγός ύδρευσης με αποτέλεσμα, για την επιδιόρθωσή του, να χρειάζεται να ανοιχτεί το οδόστρωμα και φυσικά η αποκατάσταση να γίνεται πρόχειρα. Αλλά και γιατί δέχεται καθημερινά τη διέλευση δεκάδων βαρέως τύπου οχημάτων.

Ο δρόμος αυτός στην κατάσταση που είναι σήμερα είναι, άκρως, επικίνδυνος, όχι μόνο μήπως πέσει κάποιο όχημα μέσα σε κάποια λακκούβα και σπάσει ή έχουμε ακόμα και τραυματισμούς, γεγονός όχι σπάνιο, αλλά ακόμα και για την απλή χρήση του.

Είναι ένας δρόμος καρμανιόλα, όπου χρειάζεται από την αρχή να  επανακατασκευαστεί. Να τελειώσει και το θρίλερ στην περιοχή των Εφέδρων, όπου ο δρόμος στο σημείο εκείνο, μετά τα Πηγαδάκια, σχεδόν, χάσκει στο κενό, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Βεβαίως η προσπάθεια να κλείσουν οι λακκούβες είναι μια καλή πράξη. Παραμένει όμως, όπως έλεγε και η σημερινή Δημοτική Αρχή, ως Αντιπολίτευση, η κίνηση αυτή «μπάλωμα» ή αλλιώς «βουλώνω τις  λακκούβες για να δείξω έργο». Δηλαδή μια πρόσκαιρη ενέργεια η οποία άλλωστε  δεν χρειάζεται και πολύ αυτοπροβολή ορισμένων ότι κάνουν κάτι μοναδικό με τη συνοδεία μισής ντουζίνας υπαλλήλων.

Η λύση είναι μια σωστή οδοποιία και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μερίμνησε και εξασφάλισε πάνω από  8 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας. Τουλάχιστον, να μην χαθούν αυτά τα χρήματα σε μια περίοδο που, όπως λέει και η νέα Δημοτική Αρχή, στο Δήμο «βρήκε καμένη γη και ο Δήμος βρίσκεται  στα πρόθυρα της επιτήρησης».