Εποικοδομητική η συνάντηση του Δημάρχου Ωρωπού με την Ο.Σ.Ω.

Γ. Γιασημάκης: Ανακτήσαμε την αξιοπιστία του Δήμου

Άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων.

Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ω. κ. Γιώργος Παναγόπουλος κατά την εισήγησή του, αφού  ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την αποδοχή της πρόσκλησης αλλά και τους παρευρισκόμενους, έθεσε τέσσερεις ενότητες που αφορούσαν σοβαρά ζητήματα-ερωτήματα προς συζήτηση:

  1. Την μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Κοιλάδας του Ωρωπού
  2. Προστασία και ανάδειξη του Υδροβιότοπου και του Δέλτα του Ασωπού και των παραλιακών ζωνών.
  3. Χωροθέτηση Μονάδας Επεξεργασίας των Αστικών Λυμάτων κοινώς Βιολογικός Καθαρισμός…
  4. Περιβαλλοντική ανάκτηση του Ασωπού.
  5. Αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των οικισμών.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης, αφού ευχαρίστησε για την πολύ τιμητική πρόσκληση της ΟΣΩ, έκανε λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης του δήμου. Ένα πολυεπίπεδο σχέδιο το οποίο χρειάστηκε χρόνο για να οργανωθεί και να αρχίσει να αναπτύσσεται και να αποδίδει καρπούς. Μίλησε για τις χρηματοδοτήσεις που έχουν ήδη εξασφαλιστεί, για τα σχέδια που υπάρχουν για το μέλλον αλλά κυρίως για το μεγάλο στοίχημα της αποκατάστασης της αξιοπιστίας του Δήμου Ωρωπού.

«Ο Δήμος Ωρωπού αλλάζει» είπε ο κ. Γιασημάκης. «Αγωνιστήκαμε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του δήμου. Το καταφέραμε αφού πρώτα συμμαζέψαμε τα οικονομικά και σήμερα μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του».

Στη συνέχεια ο κ. Γιασημάκης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του ετέθησαν από τους Συλλόγους, παρουσιάζοντας ένα μακρόπνοο, όσο και φιλόδοξο, πρόγραμμα έργων που θα αλλάξουν την πορεία του Δήμου. Έργων υποδομής που χρειάζεται ο τόπος και έχουν καθυστερήσει εδώ και δεκαετίες.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού δεσμεύτηκε να συνεχίσει αυτή την επαφή με τους Συλλόγους σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση με στόχο να αντιμετωπίζονται άμεσα προβλήματα που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο πρόεδρος της Ο.Σ.Ω Γιώργος Παναγόπουλος σημείωσε: «Να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο που και εφέτος τίμησε με την παρουσία του την καθιερώμενη ετήσια συνάντηση Δημοτικής Αρχής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, του μεγαλύτερου Δευτεροβάθμιου Οργάνου της περιοχής. Τα δύο συμπεράσματα που βγαίνουν είναι τα εξής:

Όσον αφορά τα προβλήματα τοπικής εμβέλειας, η Δημοτική Αρχή με τους κατά τόπους αντιδημάρχους θα τα αντιμετωπίσει με τις συναντήσεις που θα έχει με τους εκπροσώπους των συλλόγων.

Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς σαν Ομοσπονδία και σαν όργανο που έχει επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική διάσωση της περιοχής είναι οι μεγάλοι σχεδιασμοί που δρομολογούνται να έχουν ένα σοβαρό περιβαλλοντικό αντίκτυπο για την περιοχής μας, δηλαδή, για την προστασία του περιβάλλοντος, είτε αφορά το βιολογικό είτε αφορά την προστασία του Ωρωπού θέλουμε μία συνεργασία με το Δήμο Ωρωπού ώστε να καταλήξουμε σε σχεδιασμούς αποδεκτούς με πρόσημο περιβαλλοντικό».