Εργασίες αποκατάστασης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωρωπού Νίκος Λούπης, ενημερώνει με ανακοίνωσή του για τις εργασίες αποκατάστασης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σύντομο ιστορικό…

Πριν μερικούς μήνες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων, μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και εμένα όπου και είχα δεσμευτεί να προχωρήσω στις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά της καθίζησης που υπάρχει στο Δημοτικό Σχολείο εδώ και αρκετά χρόνια! Γι’ αυτό το λόγο είχαμε ζητήσει, ως σχολική επιτροπή, από αρμόδιο κλιμάκιο μηχανικών της Κτ. ΥΠ (μιας και το σχολείο ιδιοκτησιακά ανήκει στην Κτ. ΥΠ) να κάνει αυτοψία στο χώρο και να συντάξει σχετική μελέτη που να δείχνει τι ακριβώς εργασίες θα πρέπει να υλοποιηθούν. Έτσι ακριβώς συνέβη και οι μηχανικοί της Κτ. ΥΠ εισηγήθηκαν τις σχετικές διαδικασίες που θα αποκαθιστούσαν το πρόβλημα.

Πριν μερικές ημέρες λοιπόν ξεκινήσαμε τις εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του σχολείου, παρουσία των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του εργολάβου που έχει αναλάβει την αποκατάσταση της ζημιάς, σύμφωνα με τα όσα μας είχε υποδείξει το πόρισμα των μηχανικών της Κτ. ΥΠ. Διαπιστώθηκε όμως πως υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης από τα όσα ίσχυαν αρχικά και πως απαιτούνται πιο «μεγάλες» παρεμβάσεις, οι οποίες δεν προκύπτουν μόνο με οπτικό έλεγχο, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι άριστο και το σχολείο να παραδοθεί στους μαθητές του ασφαλέστερο από ποτέ.

Έτσι αποφασίστηκε από τους μηχανικούς, να επανεξεταστεί η νέα διαμορφωμένη κατάσταση από Ειδικό Εργαστήριο Εδαφομηχανικών Μελετών και να σχεδιαστεί εκ νέου η παρέμβαση με βάση τα νέα δεδομένα που θα έχουν προκύψει. Κατόπιν ενημέρωσα τον Δήμαρχο αλλά και την Κτ. Υπ αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί το έγγραφο του Διευθυντή όπως είχαμε συνεννοηθεί.

Ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής θεωρώ πως σε αυτή την φάση απαιτείται συνετή και μετρημένη στάση και πως οι όποιες τοποθετήσεις φορέων ή ατόμων θα πρέπει να κινούνται στο πνεύμα της σύνθεσης αποφεύγοντας την εξαγωγή εύκολων συμπερασμάτων που δεν ταιριάζουν τόσο στην σοβαρότητα της στιγμής, όσο και στα όσα έχουν ήδη γίνει.

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αίσθημα ευθύνης και συναισθανόμενη την σπουδαιότητα του ζητήματος, σχεδιάζει και προγραμματίζει με τις υποδείξεις των ειδικών τα όσα ακριβώς απαιτούνται προκειμένου το σχολείο να παραδοθεί στους μαθητές του ασφαλές, λειτουργικό και πλήρως αποκαταστημένο. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δείξουν υπομονή και καλή διάθεση προκειμένου να φτάσουμε το συντομότερο δυνατόν στο κοινό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής

Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Νίκος Λούπης