Εργαστήρι Ρομποτικής από την Κ.Ε.Δ.Ω.

Με ιδιαίτερη χαρά η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού, στο πλαίσιο της δράσης «Χαρούμενο και Δημιουργικό Καλοκαίρι 2017»,  το Σάββατο 29 Ιουλίου, διοργάνωσε εργαστήρι Ρομποτικής και  αυτοματισμών, για μαθητές Δ΄,  Ε΄, και ΣΤ΄ Δημοτικού, στην αίθουσα των ΚΑΠΗ, Νέων Παλατίων Ωρωπού.

Πλοηγός στο ταξίδι της Ρομποτικής, των αυτοματισμών και τον κόσμο του Πολέμου των Άστρων, ο Έλληνας κατασκευαστής  του R2D2 Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αντισυνταγματάρχη Στρατού Ξηράς Ε.Π. κ.  Εμμ. Φραγκουλόπουλος, που μύησε τα παιδιά στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ήταν μια πρώτη προσέγγιση των παιδιών με τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η ΚΕΔΩ εγκαινιάζει σειρά εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης και γνωριμίας με τα Ηλεκτρονικά & την Ρομποτική.

Στη διάρκεια του διαδραστικού αυτού εργαστηρίου οι μικροί μαθητές  είχαν την ευκαιρία  να  κάνουν μια δροσερή καλοκαιρινή βουτιά στα ηλεκτρονικά και τη ρομποτική! Γνώρισαν από κοντά τον R2D2, έμαθαν για τον τρόπο κατασκευής, πως ξεκίνησε η ιδέα αλλά και τα   πρώτα βήματα της κατασκευής του νέου ρομπότ από τον Πόλεμο των Άστρων ΒΒ-8, που κατασκευάζεται με την βοήθεια 3D εκτυπωτών. Έμαθαν  για την τεχνολογία εκτύπωσης 3D και είδαν  πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ απλό ρομπότ, από υλικά που βρίσκονται μέσα σε κάθε σπίτι.