Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ στις 24 Ιουνίου στα Οινόφυτα

Το ΚΚΕ διοργανώνει το Εργατικό Φεστιβάλ την Κυριακή 24 Ιουνίου στο Ανοικτό Θέατρο Οινοφύτων και ώρα 20:00 μ.μ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ

ΦΤΩΧΕΙΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,

ΠΟΛΕΜΟΥΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,

ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:00 μ.μ. Τραγούδια της δουλειάς απ΄ όλο τον κόσμο από τους Worksongs Project.

9:00 μ.μ. Προβολή βίντεο.

9:15 μ.μ. Ομιλία από τον Μανώλη Καραντούσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

10:00 μ.μ. Μουσική και χορευτικά από Ελλάδα, Ινδία, Πακιστάν.

10:45 μ.μ. Λαϊκό Γλέντι.

Εργάτη – εργάτρια, Έλληνα και μετανάστη Πάρε μέρος στη μεγάλη γιορτή των εργατών! Στο εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ!

Έλα να συζητήσουμε τη διέξοδο από τα βάσανα που ζούμε!

Έλα να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε για όλα αυτά που μας ενώνουν.

Για τους πόθους και τις αγωνίες μας, για μια καλύτερη ζωή!

Στο χώρο θα λειτουργούν:

Έκθεση φωτογραφίας για τον πόλεμο, τη μετανάστευση και την προσφυγιά // Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» // Μπαρ με ελληνική και διεθνή κουζίνα // Παιδότοπος.

«Ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια, μετανάστευση, πολέμους-προσφυγιά»

«Ειρήνη» στον καπιταλισμό είναι ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο σε εμάς τους εργάτες: στη δουλειά, το μισθό, την ασφάλιση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία. Αυτή η «ειρήνη» ανάγκασε σε ξεριζωμό τους χιλιάδες μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στην περιοχή μας.

  • άλλη όψη του καπιταλισμού είναι ο πόλεμος που «αποτελειώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους». Αυτοί που προκαλούν τον πόλεμο είναι οι σημερινοί εκμεταλ-λευτές μας. Για το κέρδος τους μας ξεζουμίζουν σήμερα, για το κέρδος τους εμπλέκονται στους ανταγωνισμούς. Αυτοί οι πόλεμοι ανάγκασαν σε ξεριζωμό τους εκατο-ντάδες πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στα Οινό-φυτα, τη Θήβα, τη Ριτσώνα.

Ο ελληνικός λαός έχει πικρή πείρα, ξέρει καλά τι σημαίνει ξενιτιά ακόμα και σήμερα. Έχει νιώσει στο πετσί του το δράμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Γύρνα την πλάτη στα μαντρόσκυλα των αφεντικών, στην εγκληματική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε εθνικιστική-ρατσιστική φωνή. Προσπαθούν να φέρουν εργάτες απέναντι σε εργάτες για να βγαίνουν λάδι οι εκμεταλλευτές.

Μη δεχτούμε να τσακωνόμαστε συνάδελφοι Έλληνες και μετανάστες. Είμαστε όλοι θύματα της αντεργατικής πολιτικής. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι μαζί οι εργάτες, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, χρώμα και θρησκεία. Εδώ, στη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων-Θήβας, η εκμετάλλευση «πάει σύννεφο» και δε γνωρίζει διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες.

«Για την εξουσία των εργατών, το Σοσιαλισμό!» Έλληνες και ξένοι εργάτες πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια στον κοινό εχθρό: στον καπιταλισμό που, όσο υπάρχει, θα υπάρχουν πόλεμοι, άνεργοι, φτωχοί, άστεγοι, πρόσφυγες και μετανάστες, οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Αυτά μπορούν να εξαλειφθούν μόνο όταν πάρουμε απ’ τα χέρια των καπιταλιστών τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τα καράβια, τον ορυκτό πλούτο και τα βάλουμε να δουλέψουν για την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών. Μόνο έτσι οι εργάτες όλων των χωρών θα ζήσουμε αδελφωμένα.

  • κόσμος αυτός έγινε πραγματικότητα μετά τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες χώρες που οι εργάτες πήραν την εξουσία. Μόνο τότε άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές γλώσσες και θρησκείες έζησαν ελεύθε-ροι και ειρηνικά, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Για αυτόν τον κόσμο παλεύει το ΚΚΕ.

  • καπιταλισμός μπορεί να είναι ισχυρός, δεν είναι όμως ανίκητος.

Οι εργάτες παράγουμε τα πλούτη, χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται.

Αν το αποφασίσουμε έχουμε τη δύναμη να τον ανατρέψουμε!