Ερμής Σχηματαρίου-Α.Ο. Μυκόνου σε φιλικό για τον αγώνα ζωής της μικρής Αλεξίας

Μάθημα ζωής έδωσαν σήμερα Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου ο Ερμής με τον Α.Ο.  Μυκόνου σε ένα διαφορετικό φιλικό αγώνα μπάσκετ. Ένα φιλανθρωπικό  αγώνα για να στηριχτεί η μικρή Αλεξία που πυροβολήθηκε το Πάσχα του 2019, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της στη Θήβα. Ένας αγώνας για να μπορέσει να  αποκατασταθεί και να απολαύσει τη ζωή όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της.

Το τελικό σκορ 61-66 υπέρ των φιλοξενουμένων,  δεν έχει καμία σημασία,  καθώς και οι δύο ομάδες έβαλαν τρίποντο στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την κοινωνική προσφορά. Μας έδειξαν την άλλη όψη του αθλητισμού. Αυτή που έχει παιδευτικό χαρακτήρα που διδάσκει πολιτισμό μέσα από την ευγενή άμιλλα.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΤ και ο Προέδρος Δ. Δριχούτης, ευχαρίστησε την ομάδα της Μυκόνου, η οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση, καθώς και τους πολίτες  του Δήμου Τανάγρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσέφεραν από το υστέρημα τους για να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Το αγώνα ζωής παρακολούθησαν ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας  ο οποίος με τη σειρά τους εξήρε την κοινωνική προσφορά των φιλοξενουμένων με την ευχή  η μικρή να μπορέσει να αποκατασταθεί και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Ελ. Κτιστάκης. Παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος  Δηλεσίου κα  Ευγ. Καρπούζου, η Πρόεδρος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μ. Νίκα και η Δημοτική Σύμβουλος Χρ. Κουτσούμπα.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Α.Ο. Μυκόνου αύριο θα μεταβεί στην Ιστιαία για να δώσει έναν ακόμα φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την τοπική ομάδα για την στήριξη των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας, διδάσκοντας ήθος και ανθρωπιά.