Εσκεμμένα ή όχι καθυστερεί η μετεγκατάσταση των Τοπικών Ιατρείων του ΠΕΔΥ Σκάλας Ωρωπού;

Σε νέο γεφύρι της Άρτας τείνει να μετατραπεί η μετεγκατάσταση των νέων Τοπικών Ιατρείων του ΠΕΔΥ  Σκάλας Ωρωπού αν και έχει ανακαινιστεί το κτίριο από τον δωρητή – εφοπλιστή κ. Αθ. Μαρτίνο θυμίζοντας ότι εδώ είναι … Βαλκάνια!

Αιτία της καθυστέρησης το γεγονός ότι  εσχάτως ανακαλύφθηκε πως  δεν υπάρχει… πιστοποιητικό  Πυρασφάλειας του κτιρίου και ότι  δεν έχει παραληφθεί από το Δήμο ο εξοπλισμός.

Το θέμα της καθυστέρησης της μετεγκατάστασης των Τοπικών Ιατρείων Σκάλας Ωρωπού, έφερε,  με αναφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης  Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της  «Δυναμικής Πολιτείας» κ. Γ. Γιασημάκης, όπου έθεσε το πρόβλημα  και τον άμεσο  κίνδυνο  να χαθούν ιατρικό  και νοσηλευτικό προσωπικό που θα στελεχώσουν τη μονάδα.

Ο κ. Γιασημάκης επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για εσκεμμένη καθυστέρηση λέγοντας ότι «εξυπηρετούνται μικροπολιτικά συμφέροντα» κι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο άλλα ψήφισε στη συνεδρίαση της  29ης Νοεμβρίου 2016. Επεσήμανε δε ότι «παιχνίδια στη πλάτη της υγείας των πολιτών δεν χωράνε».

Απαντώντας ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης είπε ότι πρόσφατα ήρθε χαρτί από την 1η  Υ.ΠΕ.  στο οποίο αναφέρεται ότι  «για την μετεγκατάσταση των ιατρείων και τη χρήση τους χρειάζεται πιστοποιητικό πυρασφάλειας», άρα είναι προφανές ότι χρειάζεται και μελέτη κι εγκατάσταση της.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος παραχώρησης του κτιρίου θα καθυστερήσει, καθώς πρόκειται για μια γραφειοκρατική διαδικασία η οποία ήταν αυτονόητη ότι θα προέκυπτε σε ένα νέο δημόσιο κτίριο.

Ο κ. Ρούσσης υποστήριξε επίσης ότι «ο Δήμος δεν πρόκειται να ολοκληρώσει την παραχώρηση του κτιρίου εάν δεν παραληφθεί και ο μηχανολογικός εξοπλισμός ο οποίος θα του ανήκει. και μετά θα παραχωρηθεί προς χρήση».

«Θα παραχωρήσω ένα απολύτως νόμιμο προς χρήση κτίριο στην 1η Υ.ΠΕ.» είπε ο κ. Ρούσσης.