Εταιρεία φάντασμα με παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων – 4 συλλήψεις

Ένα πλήρως εξοπλισμένο παράνομο εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας τσιγάρων, εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.  Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 4 ατόμων ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δύο, τα οποία αναζητούνται.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο υπερβαίνουν, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ποσό των 150.000 ευρώ, αν και με βάση την λειτουργία παραγωγής και του χρόνου που λειτουργούσε έχει προκαλέσει ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.

Η σπείρα είχε δημιουργήσει το Αύγουστο του 2019 μια εταιρία – «φάντασμα», η οποία από την έναρξη της λειτουργίας της δεν είχε εμφανίσει εμπορική δραστηριότητα. Παράλληλα, μέσω αυτής μίσθωναν αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, όπου είχαν εγκαταστήσει το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής καπνικών προϊόντων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο παράνομο εργοστάσιο, αλλά και σε χώρο στάθμευσης, που χρησιμοποιούσαν σε άλλη περιοχή της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 26 μηχανήματα για την παραγωγή και συσκευασία τσιγάρων, 2 μηχανήματα επεξεργασίας καπνού, 640 κιλά καπνού, 1.037 πακέτα λαθραίων τσιγάρων επώνυμων εταιρειών, 2 φορτηγά με πλαστές ελληνικές πινακίδες, 2 τράκτορες και 9 επικαθήμενα με 2 βουλγαρικές πινακίδες, 6 Ι.Χ αυτοκίνητα και πλήθος υλικών παρασκευής τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ