Ευεργετική η μπύρα στη σεξουαλική ζωή των ανδρών

30.10.2015

Αν και η κατάχρηση αλκοόλ έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται άμεσα με τα προβλήματα στύσης, το πλέον αγαπημένο ποτό των ανδρών, η μπύρα, φαίνεται πως σε μέτριες ποσότητες είναι ευεργετική για τη σεξουαλική τους ζωή…

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα είναι τα πιθανά οφέλη που παρέχει η μπύρα στον ανδρικό οργανισμό, σύμφωνα με την Δρ. Kat Van Kirk, σεξολόγο και σύμβουλο ζευγαριών.

1. Καθυστέρηση της πρόωρης εκσπερμάτισης: Μία με δύο μπύρες μπορούν να επιμηκύνουν τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς το ποτό παρέχει φυτοοιστρογόνα, τα οποία καθυστερούν την επίτευξη του οργασμού.

2. Τόνωση της λίμπιντο και καλύτερη στύση: Οι σκούρες μπύρες (porter και stout) περιέχουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου, συστατικό που διευκολύνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και επομένως συμβάλλει στην καλή και διαρκή στύση.

3. Μεγαλύτερες αντοχές: Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση European Journal of Epidemiology, η παγωμένη μπύρα βελτιώνει τις σεξουαλικές αντοχές του ανδρός. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι περίπου το ένα τρίτο των ανδρών συμμετεχόντων που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες μπύρας αντιμετώπιζαν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η υγεία της καρδιάς συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική λειτουργία του ανδρός.

4. Περισσότερη ενέργεια: Η κατανάλωση αλκοόλ συνοδεύεται συχνά από υπνηλία, ναυτία ή τάση προς έμετο. Η μπύρα όμως περιέχει προβιοτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οπότε δεν επιβαρύνει το στομάχι και δεν προκαλεί νωθρότητα σε περίπτωση που ο άνδρας θελήσει να… αναλάβει δράση.

Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/336106-byra-ta-4-ofeli-tou-potoy-gia-ti-seksoualiki-zoi-ton-antron#ixzz3psDJRrTr