Ευθύνες στον Μεϊμαράκη επιρρίπτει ο Βορίδης για το εκλογικό φιάσκο της Ν.Δ.

 23.11.2015

Έκπληξη προκαλούν οι δηλώσεις του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μ. Βορίδη στο ΣΚΑΙ, ο οποίος επέρριψε  ευθύνες στον Πρόεδρο του κόμματος για όσα συνέβησαν κατά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Ο   κ. Βορίδης εξέφρασε την βαθιά απογοήτευση που αισθάνεται ο ίδιος  προσωπικά αλλά και όλοι οι νεοδημοκράτες και πρόσθεσε:

«Έχει συμβεί αυτό το τόσο ατυχές και βαρύ γεγονός που πληγώνει την παράταξη και δεν έχω ακούσει τον πρόεδρο της ΝΔ από χθες να έχει πει κάτι. Δεν ξέρω αν θα αναλάβει ευθύνη, να βγει να πει κάτι, να ζητήσει συγγνώμη εκπροσωπώντας  το κόμμα. Αυτός εκπροσωπεί το κόμμα.

Αν δεν θέλει να πάρει ο ίδιος προσωπικά ευθύνη γιατί είναι και υποψήφιος και δεν θέλει να το χρεωθεί να μην κάνει… να πει όμως συγγνώμη, έγινε κάτι τόσο κακό.

Δεν έχω ακούσει τον γραμματέα και πρόεδρο της ΚΕΦΕ, ο οποίος είναι και καθ’ ύλην αρμόδιος  να πει και αυτός κάτι. Δεν θέλει να μας εξηγήσει τι συνέβη -που θα έπρεπε- δεν θέλει να μας πει γιατί οδηγήθηκε η ΝΔ σε αυτήν την δυσχερή θέση; Να λοιδορείται από τους πολιτικούς της αντιπάλους και να έχει στενοχωρήσει  με τόσο βαθύ τρόπο τους αγωνιστές της και τους φίλους της; Να μην μας τιε εξηγήσεις να ζητήσει και αυτός ένα συγγνώμη.

Δεν είμαι εκπρόσωπος του Τζιτζικώστα είμαι ένας βουλευτής που τοποθετήθηκα πάνω στο ζήτημα της διαδοχής. Τοποθετούμαι αυτοτελώς».

Ο κ. Βορίδης κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη, δεν υπάρχει υπεύθυνος. Ποιος σηκώθηκε από την πλευρά μας να πει αναλαμβάνω -όχι γιατί η προδιαγραφή δεν ήταν έτσι γιατί αυτό γιατί εκείνο- την ευθύνη για αυτό που έγινε. Για μένα αντικειμενικά, όταν συμβαίνει ένα κακό πράγμα ευθύνεται ο πρόεδρος του.

Την ευθύνη της διοργάνωσης υπό την έννοια την διοικητική την έχει το κόμμα. Προϊστάμενος του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Αυτός φέρει όλη την ευθύνη. Αντικειμενικά. Όταν λέω αντικειμενικά  δεν είναι ότι φταίω γιατί έκανα  κάτι, φταίω γιατί έχω την συγκεκριμένη θέση και έχω την γενική ευθύνη της εποπτείας.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ έχουν πολιτική προτίμηση.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική δολιότητα από καμία πλευρά, πιστεύω ότι υπάρχει  απίστευτη αστοχία και ανικανότητα».