Ευυπόληπτοι Έλληνες πολίτες-εγκληματίες

10.6.2015

της Σοφίας Μπασκάκη

Άλλη μια μέρα ξημέρωσε αφήνοντας πίσω της ένα ακόμα παιδί που σκότωσε ο ίδιος του ο πατέρας. Μόνο που αυτή τη φορά δεν «ξεσηκώθηκε» η τηλεκατευθυνόμενη κοινή γνώμη, αφού τα ΜΜΕ φρόντισαν να περάσουν στα ψιλά γράμματα την είδηση παρουσιάζοντας το απεχθές έγκλημα σαν μια κακιά στιγμή ενός Έλληνα ευυπόληπτου πολίτη (αποφεύγω να εστιάσω στο επάγγελμα του για να μην θεωρηθεί εμπάθεια από πλευράς μου).

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πα-τέρας ομολόγησε ότι στραγγάλισε το επτάχρονο κοριτσάκι του γιατί εκείνο… έκανε φασαρία (!) οι διακριτικοί και επιεικείς χαρακτηρισμοί των δημοσιογράφων είναι… αχαρακτήριστοι! «Ο άνθρωπος βρίσκεται σε σύγχυση», «Πέρασε τα ψυχολογικά τεστ στην δουλειά του», «Όλοι λένε τα καλύτερα για εκείνον», «Άριστος οικογενειάρχης δεν ξέρουμε τι του συνέβη και αντέδρασε έτσι». Ντροπή συνάδελφοι να μετατρέπουμε το έγκλημα σε αντίδραση της στιγμής! Όπου μας παίρνει σταυρώνουμε τους εγκληματίες και όπου δεν μας παίρνει τους εξιλεώνουμε;

Ένα ακόμα παιδάκι ξεψύχησε από την δολοφονική μανία του πατέρα του. Καμιά «κοινή γνώμη» δεν αντέδρασε έντονα σε αυτό φονικό. Δεν άκουσα από πουθενά φωνές αγανάκτησης και καταδικαστικές αποφάσεις που ξεπερνούν κάθε σενάριο ταινίας τρόμου και σαδισμού. Να ξέρουμε λοιπόν ότι οι ευυπόληπτοι Έλληνες πολίτες-γονείς όταν κάνουν φασαρία τα παιδιά τους μπορούν να τα πνίξουν να σωπάσουν για πάντα. Έλεος πια, για να σοβαρευτούμε λίγο!