Εφιαλτική νύχτα για το Καπανδρίτι-Ανεξέλεγκτη η φωτιά να απειλεί σπίτια

Για τρίτη μέρα σήμερα καίγεται ο Δήμος ωρωπού στις Δημοτικές Ενότητες Καλάμου και Καπανδριτίου με ανυπολόγιστες ζημιές και μεγάλη δυσκολία να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Η ένταση του ανέμου έχει μειωθεί, ενώ εδώ και μία ώρα επιχειρούν στην περιοχή και 4 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Το μεγάλο πρόβλημα νωρίς το πρωί εντοπίζεται στην πλευρά του Καπανδριτίου (Μετόχι, Μικροχώρι, Τριάδες), όπου η φωτιά από το βράδυ κινείται με μεγάλη ταχύτητα μέσα σε μια χαράδρα. Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια αλλά διάσπαρτα, εκτός χαράδρας, τα οποία κινδυνεύουν όταν η φωτιά ξεφεύγει εκτός χαράδρας.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και οι ιδιοκτήτες προσπαθούν με κάθε μέσο να τα σώσουν. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι τα περισσότερα σπίτια πλέον, στην περιοχή, δεν διαθέτουν ούτε νερό, ούτε ρεύμα.

Οπως δήλωσε λίγο μετά τις 06:00 το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στην τηλεόραση της ΕΡΤ κινείται απειλητική, αλλά με αργό ρυθμό και χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο Καπανδρίτι, η γραμμή άμυνας βρίσκεται στις περιοχές στο Μικροχώρι και το Μετόχι όπου δημιουργούνται από δυνάμεις του στρατού ζώνες αναχαίτισης ώστε να περικυκλωθεί η φωτιά.

Χθες το βράδυ, γύρω στις 23:30, άρχισε η εκκένωση του οικισμού Ουρμπέρι στο Καπανδρίτι καθώς υπήρχαν μεγάλοι φόβοι, ενώ λίγη ώρα μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα στο Μετόχι Καπανδριτίου οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών (κυρίως επί της οδού Οδυσσέως Ελύτη).

Την ίδια ώρα υπήρξε αναζοπύρωση της φωτιάς στον οικισμό Βλαστό Καλάμου, απειλώντας σπίτια.