Εύστοχη η θέση της Όλγας Κεφαλογιάννη για τις Προεδρικές εκλογές της Ν.Δ.

 

19.10.2015

 

 

Άνοιξε τα χαρτιά της η πρώην υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αναφορικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, έστω κι αν δεν είπε το όνομα του, τον φωτογράφησε.

 

 

 

Η κα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε σχετικά με τις φήμες ότι επιθυμούσε να είναι κι αυτή υποψήφια και ανέφερε: «Δεν είχα δηλώσει ποτέ ότι θα ήμουν υποψήφια. Το έλεγαν και το έγραφαν συνάδελφοι σας» και πρόσθεσε «Αυτήν την στιγμή κάποιοι από εμάς τουλάχιστον πρέπει να προσπαθήσουμε  με ψυχραιμία να αναζητήσουμε  την ενότητα μιας παράταξης η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δύσκολη φάση. Σε μία τέτοια διαδικασία η εσωστρέφεια είναι δεδομένη».

 

 

 

Αναφερόμενη στο χρόνο που εξελίσσονται οι διαδικασίες μέσα στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι: «Ήταν άκαιρη η στιγμή για να γίνει αυτή η διαδικασία. Ο Μεϊμαράκης  το καλοκαίρι βοήθησε πολύ τη ΝΔ να πάει συντεταγμένα στις πιο δύσκολες ψηφοφορίες στην Βουλή κι έκανε πολύ καλή  παρουσία στις εκλογές».

 

 

 

Η Βουλευτής της Α΄ Αθηνών υποστήριξε ότι: «Η ΝΔ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και ο ρόλος της είναι  να κάνει σκληρή αλλά δίκαιη κριτική. Αυτή ακριβώς είναι  η θέση μας και έτσι πρέπει να πάμε μέχρι τέλους. Το καλοκαίρι η στάση της ΝΔ ήταν μία εθνικά υπεύθυνη στάση. Μεσολάβησαν κι άλλες εκλογές και ακούστηκαν πολλά από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία διαφωνούμε και διαφωνούσαμε και προεκλογικά».

 

 

 

Αναφερόμενη στη κυβέρνηση είπε ότι: «Όταν η κοινωνία θα αρχίσει να νιώθει τα αποτελέσματα των επιλογών από τον Ιανουάριο και μετά τότε θα δείτε ότι οι κοινωνικές συμμαχίες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαθούν. Εκεί είναι και το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ».

 

 

 

Η κα Κεφαλογιάννη ερωτηθείσα για το πρόσωπο του νέου αρχηγού είπε «Μείζον για μένα και το μεγάλο στοίχημα για τον επόμενο αρχηγό είναι πως θα προσεγγίσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις που έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια. Η χώρα τα τελευταία χρόνια ήταν εγκλωβισμένη σε μια αντιπαράθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο και δεν μπορέσαμε να μπούμε σε μία  αντιπαράθεση θέσεων και ιδεολογίας. Τώρα με τον 3ο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση έχει φύγει το ότι ο λόγος μας πρέπει να είναι μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Η ΝΔ πρέπει πλέον να  έχει μια πρόταση  για τη μετά το μνημόνιο εποχή. Δεν θα τοποθετηθώ δημοσίως για κανένα υποψήφιο. ΟΙ 4 υποψήφιοι θα έπρεπε  από τώρα να δεσμευτούν σε κάποια πράγματα για το τι θα κάνουν την επόμενη ημέρα. Είδαμε το παράδειγμα του 2009 που ήταν υποτίθεται ένα άνοιγμα στην κοινωνία αλλά τελικά  δεν μας βοήθησε και τόσο πολύ αυτό το άνοιγμα. Θα έπρεπε να υπάρχει θητεία του αρχηγού και για αυτό θα έπρεπε  όλοι να δεσμευτούν».

 

 

 

Και κατέληξε λέγοντας: «Για εμένα είναι πολύ σημαντικό ο επόμενος αρχηγός να είναι βουλευτής και ο Τζιτζικώστας δεν μπορεί να είναι  μέχρι το 2019. Τις μάχες εκπροσωπώντας την  κοινωνίας  τις δίνουμε  στη βουλή».