Ζαν Κατρεμέρ: Η πολιτική του Βαρουφάκη ήταν καταστροφική για την Ελλάδα

1.11.2015

Σκληρή κριτική, που τον αποδομεί, εξαπολύει  ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρεμέρ με συνέντευξή του, σήμερα, στην «Καθημερινή. Ο Ζαν Κατρεμέρ είναι ο άνθρωπος  που πρόσφατα αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της δραματικής διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού. Με το γνωστό ντοκιμαντέρ του στο ARTE αποκαλεί τον τέως υπουργό Οικονομικών «ταχυδακτυλουργό» και «κλόουν» που λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια.

«Ο Βαρουφάκης», λέει ο Κατρεμέρ «εμφανιζόταν σε πλήρη άγνοια των ευρωπαϊκών μηχανισμών, της πολιτικής εξουσίας και ακόμη και της πραγματικής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Μπορεί να είναι ένας καλός καθηγητής Οικονομικών, αλλά η πολιτική του ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Ηταν λάθος του Τσίπρα που άφησε στον Βαρουφάκη το ρόλο του πρωταγωνιστή για πολύ καιρό».

Ο Κατρεμέρ σημειώνει τέλος στην ίδια συνέντευξη στην «Καθημερινή» ότι «αν ο Τσίπρας δεν καταφέρει να βγει νικητής από τη σύγκρουση με το λόμπι των επιδομάτων, τους ολιγάρχες, την εκκλησία, το στρατό και τα συνδικάτα, δεν βλέπω πώς θα αποφύγουμε το Grexit». Ετσι, συμπληρώνει, «μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει ο Τσίπρας».