Ζευγάρι βρήκε ξαφνικά στον λογαριασμό του 120.000 δολ., από λάθος τράπεζας, και δεν φαντάζεστε τι ακολούθησε!

Αντιμέτωπο με κατηγορίες για κλοπή βρίσκεται ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ. Ο λόγος λίγο… περίεργος.

Τον περασμένο Μάιο, ο Ρόμπερτ και η Τίφανι Γουίλιαμς από την Πενσιλβάνια, είδαν ξαφνικά στο λογαριασμό τους το ποσό των 120.000 δολαρίων. Δεν είχαν κερδίσει κάποιο τυχερό παιχνίδι, δεν είχαν κληρονομήσει κάποια ξεχασμένη θεία και δεν είχαν πάρει κάποιο τεράστιο μπόνους. Το γεγονός ότι στο λογαριασμό τους βρέθηκαν ξαφνικά 120.000 δολάρια δεν τους προβλημάτισε καθόλου. Τουναντίον…

Το... τυχερό-άτυχο ζευγάρι
Το… τυχερό-άτυχο ζευγάρι

Το ζευγάρι από το Μόντουρσβιλ της Πενσιλβάνια άρχισε να ξοδεύει ασύστολα, αγόρασαν ένα SUV, επισκεύασαν τα παλιά τους αυτοκίνητα, πήραν ένα τρέιλερ, πλήρωσαν λογαριασμούς, έδωσαν και 15.000 δολάρια σε φίλους που τα είχαν ανάγκη. Και επιδόθηκαν σε ένα όργιο μικροαγορών. Αποτέλεσμα; Μέσα σε 2,5 εβδομάδες κατάφεραν να ξοδέψουν ολόκληρο το ποσό που βρέθηκε… ανεξήγητα στο λογαριασμό τους. Τα λεφτά κατατέθηκαν στις 31 Μαΐου, από τις 3 Ιουνίου άρχισε το ξόδεμα έως τις 19 Ιουνίου είχαν εξαφανιστεί. Πώς βρέθηκαν τα λεφτά στο λογαριασμό τους; Ενας τραπεζικός υπάλληλος της BB&T από τη Τζόρτζια πληκτρολόγησε λάθος έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού κατά τη μεταφορά χρημάτων. Και κάπως έτσι τα χρήματα κατέληξαν στους Γουίλιαμς.

Οι Γουίλιαμς
Οι Γουίλιαμς

Ωστόσο, η στιγμή που η τράπεζα εντόπισε το λάθος δεν άργησε. Και μπορεί αρχικά να έβαλε το ποσό των 120.000 δολαρίων στο σωστό λογαριασμό, αλλά στη συνέχεια άρχισε να ερευνά που πήγε το αρχικό ποσό που είχαν καταθέσει. Και έπεσαν επάνω στους Γουίλιαμς. Φυσικά, τους ζήτησαν αμέσως να επιστραφεί το ποσό των 107.000 δολ. που είχαν σπαταλήσει από το σύνολο των 120.000 δολ. και οι ίδιοι δηλώνοντας ότι το είχαν ξοδέψει, συμφώνησαν να τηρήσουν ένα πλάνο αποπληρωμής. Το οποίο, όμως, δεν τηρήθηκε ποτέ. Η τράπεζα προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει μαζί τους, εκείνοι… εξαφανίστηκαν και κάπως έτσι αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του ζευγαριού. Το ζευγάρι συνελήφθη και αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες, καθεμία από τις οποίες τιμωρείται με έως 10 χρόνια φυλάκιση.

Οι δύο τους έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση 25.000 δολαρίων ο καθένας και θα παραπεμφθούν σε δίκη.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πήραμε κάποιες κακές νομικές συμβουλές και ότι αυτό δεν ήταν ό,τι καλύτερο στο τέλος», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς.