Ζητήθηκε η παραίτηση της Σαββαίδου

 

 

 

 

Την διευκόλυνση της κυβέρνησης -δια της παραίτησης της – ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτος, μετά από εντολή του πρωθυπουργού κ Αλ. Τσίπρα, από την ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κα Κ. Σαββαίδου μετά τη διπλή  εμπλοκή της  με τη Δικαιοσύνη.

 

 

Όπως έγινε γνωστό χθες, Πέμπτη, στην κ. Σαββαϊδου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον νόμο που αφορά στον φόρο 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης.  Η. κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε υπόθεση φορολογικού προστίμου. Ποινική δίωξη σε βάρος της Αικατερίνης Σαββαΐδου, γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η κ. Σαββαΐδου βαρύνεται με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς στις 12 Ιανουαρίου 2015, σε προεκλογική περίοδο δηλαδή, παραχώρησε με σχετική απόφαση της στους τηλεοπτικούς σταθμούς περισσότερο του προβλεπομένου χρόνου, για να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

 

 

Αν και ο οικείος νόμος προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20ή ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου, εν τούτοις στην απόφαση της 12ης Ιανουαρίου προβλεπόταν ότι η δήλωση μπορούσε να υποβληθεί μέχρι την 20ή Ιανουαρίου και αφορούσε τα έσοδα του προηγούμενου έτους.