Ζωγραφίζουν για τα 150 χρόνια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

13.6.2016

Οι Θησαυροί του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείο εμπνέει τους καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυσή του.

Συγκεκριμένα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, η Αίθουσα Τέχνης του ΙΑΝΟΥ τιμά το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας, με μία έκθεση διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών που θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Αντλώντας έμπνευση από τα εκθέματα των συλλογών του Μουσείου, αλλά και από το ίδιο το κτίριο και την ιστορία του, οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν μέσα από την προσωπική τους ματιά διαφορετικές πτυχές και θεάσεις του χώρου και των δράσεων του Μουσείου.

Τον Νοέμβριο η έκθεση θα μεταφερθεί τον Νοέμβριο στον χώρο αναψυχής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Κώστας Ανανίδας, Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Στέλιος Γαβαλάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Ειρήνη Γκόνου, J.Joshua Garrick, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη, Βασίλης Λιαούρης, Μιχάλης Μαδένης, Στέλλα Μελετοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Γεύσω Παπαδάκη, Παναγιώτης Πασάντας, Ντίνος Πετράτος, Άντζελα Πετροχείλου, Μαίρη Σαμόλη, Δημήτρης Σαρασίτης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 20:30 διάλεξη της Διευθύντριας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ. Μαρίας Λαγογιάννη.

.