Ζώνη με αερόσακους προσφέρει προστασία σε ηλικιωμένους από πτώση

Μια ζώνη με αερόσακους που φουσκώνουν μόλις αισθανθεί ότι ο χρήστης πρόκειται να πέσει θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες των ηλικιωμένων να σπάνε τους γοφούς τους, όταν πέφτουν.

Η ζώνη είναι εξοπλισμένη με 2 αερόσακους που φουσκώνουν πάνω από τους γοφούς για να απορροφήσουν την δύναμη της πτώσης. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, χρειάζονται μόλις 80 κλάσματα του δευτερολέπτου για να φουσκώσουν.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η ζώνη απορροφά το 90% των συνεπειών της πτώσης.

Πέρσι μια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ηλικιωμένοι που σπάνε τους γοφούς τους έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν τον επόμενο χρόνο.

«Η ζώνη είναι ελαφριά, οικονομική, εύχρηστη και παρέχει πλήρη ελευθερία κινήσεων», αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρία.

Μια ανησυχητική έρευνα διαπίστωσε ότι άντρες και γυναίκες που υποφέρουν από κατάγματα στο ισχίο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου ακόμα και 8 χρόνια μετά τον τραυματισμό.

Η ζώνη συνδέεται με ένα απλό κλικ και αν τοποθετηθεί λανθασμένα θα ξεκινήσει ένας προειδοποιητικός ήχος που σταματάει μόνο όταν μπει σωστά.

Παρόλο που η τεχνολογία είναι ακόμα πολύ καινούργια για κλινικές δοκιμές, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι 9 φορές καλύτερη στην απορρόφηση των κραδασμών από τα παραδοσιακά προστατευτικά μαξιλαράκια.

Η ζώνη θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελίες τον Μάρτιο στην Ευρώπη και τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο:

[dailymail]