Ηλεία: Μέθυσαν οι νεκροθάφτες και έχασαν τον νεκρό από τη νεκροφόρα

6.10.2016

Θύμα τροχαίου έπεσε η… σορός ενός νεκρού άντρα, καθώς οι μεταφορείς της νεκροφόρας που τον μετέφερε… ήπιαν λίγα τσίπουρα παραπάνω με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο της νεκροφόρας και να ξεφύγουν από την πορεία τους.

Συγκεκριμένα το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή κοντά σε ημιορεινό κεφαλοχώρι της Ηλείας και θα μπορούσε να αποτελεί σκηνικό από κάποια ταινία.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, η μεταφορά ήταν κανονισμένη να πραγματοποιηθεί κατά τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε οι συγγενείς του θανόντος να παραλάβουν τη σορό λίγο μετά τη δύση του ηλίου.

Ο οδηγός όμως και ο συνοδηγός της νεκροφόρας, λίγα χιλιόμετρα πριν τον τελικό προορισμό τους, αποφάσισαν να κάνουν στάση σε ένα κοντινό χωριό. Εκεί  κατέληξαν να πίνουν τσίπουρα χάνοντας το μέτρο αλλά και το μέτρημα.

Αποτέλεσμα ήταν να αδυνατούν να ταξιδέψουν για τον τελικό προορισμό τους, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Η σορός όμως έπρεπε να παραδοθεί σε συγκεκριμένη ώρα, οπότε ξεκίνησαν τη διαδρομή χάνοντας όμως τον έλεγχο  της νεκροφόρας. Το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και από την εκτροπή άνοιξε η πίσω πόρτα και το φέρετρο εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά και η σορός πετάχτηκε έξω.

Παρά το σοκ που υπέστησαν οδηγός και συνοδηγός, κατέβαλλαν προσπάθειες να εντοπίσουν τη σορό, αλλά όταν την εντόπισαν κατάλαβαν πως ήταν αδύνατο να παραδοθεί στους συγγενείς, όπως και το φέρετρο. Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από το γραφείο τελετών προκειμένου να στείλει άλλη νεκροφόρα, φέρετρο και υπαλλήλους, ώστε να γίνει σωστά η μεταφορά και η παράδοση.

Σε όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε οι συγγενείς του θανόντος είχαν βγει προς αναζήτηση των μεταφορέων, καθώς η καθυστέρηση από την προκαθορισμένη ώρα παραλαβής ήταν μεγάλη. Μόλις οι συγγενείς αντίκρισαν τη νεκροφόρα εκτός δρόμου και το φέρετρο διαλυμένο, ακολούθησαν απίστευτες σκηνές που θα ζήλευε κάθε σεναριογράφος.